„За наше хероје“, мурал из Новог Сада освануо на једној од најпосећенијих Фејсбук страница

Страница „Сарказам“, коју прати 40 милиона људи на „Фејсбуку“, поставила је фотографију новосадског мурала на којем се лик доктора нашао у друштву најпознатијих стрипских суперхероја, а пост је већ лајковало скоро 90.000 људи.

У част труда и напорног рада медицинских радника током пандемије коронавируса, пре око 15 дана у Новом Саду освануо је мурал „За наше хероје“, а на њему се у друштву Спајдермена, Бетмена, Капетана Америка и Ајронмена нашао и доктор са маском.

Сада је фантастични примерак стрит-арта привукао пажњу једне од најпопуларнијих страница на Фејсбуку, на којој је понео титулу „Најбоља фотографија на интернету“.

Пратиоци странице су очигледно били одушевљени муралом иза којег стоји удружење „Арт на зид“, који је за кратко време сакупио скоро 90.000 свиђања, а пост је подељен 4.000 пута.

Људи су у коментарима хвалили идеју уметника, као и медицинске раднике који су пожртвовано обављали свој посао претходних месеци.

Наравно, пошто се ради о страници која носи име Сарказам, нашли су се и такви коментари, па се један корисник упитао шта ког ђавола тражи Бетмен на муралу, када су слепи мишеви одговорни што је вирус прешао на човека.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(недеља, 31. мај 2020, 23:07) - anonymous [нерегистровани]

Ljekari bez granica?!!!

Ljekari bez granica?! Pa to je produzena sapa CIA -e. Gdje ti zivis?!

(недеља, 31. мај 2020, 15:45) - anonymous [нерегистровани]

Re: Lekar je profesionalac

Pozdravio te Kušner...

(недеља, 31. мај 2020, 13:21) - anonymous [нерегистровани]

Хероји

Маните се измишљених америчких "хероја". Постоје наши, прави хероји!

(недеља, 31. мај 2020, 12:53) - anonymous [нерегистровани]

Lekar je profesionalac

Bezveze. Lekar samo radi svoj posao. Nije volonter. Zbog novca radi i zbog toga što je osoblje negde. Osim toga postoje odavno lekari bez granica koji pomažu širomašne a l njima niko nije rekao da su heroj niti pravio murale.