Изградили реплику Кеопсове пирамиде у дворишту да би спасли Земљу

Брачни пар из Истинке, малог села смештеног 12 километара од Санкт Петербурга у Русији, изградио је у дворишту своје куће бетонску реплику Велике пирамиде у Гизи.

Пирамида Андреја Вакрушева и његове жене Викторије 19 пута је мања од египатске, која им је била инспирација. Висока је девет метара, странице су јој 13 метара, а протеже се и девет метара под земљом. Направљена је од око 400 тона бетонских блокова.

Пар каже како су годинама проучавали Kеопсову пирамиду и обишли је више пута како би направили што вернију реплику. Пошто су урадили нацрт и одредили димензије своје пирамиде, Андреј и Викторија месец дана су трагали за грађевинском фирмом која је спремна да гради по њиховом пројекту. Многи су их одбили, али су на крају ипак успели да нађу некога коме се ова идеја много свидела.

Радови су, изгледа, трајали око годину дана, а руски медији су још у марту почели да извештавају о овој необичној грађевини. Многи су били склони да ово назову „необичним украсом за двориште“, како је писао Јуроњуз, али су руски медији имали сасвим другачији приступ према подухвату брачног пара, који је тврдио да њихова пирамида може не само да заштити од болести, већ и да лечи.

На пример, Невски њуз је пренео Андрејеве тврдње да су се сви радници који су имали неку повреду током изградње, излечили захаљујући пирамиди. Такође је изјавио да су у изградњу кренули како би спасли Земљу.

Како преноси Метро њуз, Викторија тврди да пирамида побољшава имунитет и штити од заразе коронавирусом. Отворена је за посетиоце, који уколико желе да испробају њене лековите и заштитне моћи, могу да резервишу термин за медитацију унутар њених зидина како би се испунили енергијом. За боравак ће морати да издвоје између 3.500 и 10.000 рубаља (50 до 150 долара) за ноћење.

Док је овим ентузијастима 21. века требало годину дана да остваре своју египатску визију, сматра се да је за градњу Велике пирамиде требало две деценије. Завршена је око 2.490. године пре нове ере, високо је 147 метара и носила је титулу највише грађевине коју је направио човек готово четири хиљаде година.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 05. јул 2020, 04:36) - anonymous [нерегистровани]

Praznoverje

Ljudska glupost i praznoverje nemaju granica. Da li smo mogli da budemo pošteđeni ovog "bisera"?

(недеља, 05. јул 2020, 01:13) - Dr swarc [нерегистровани]

Dr swarc

Makete u pravoj velicini