После четири месеца Лувр поново отвара врата за посетиоце

Најпосјећенији музеј на свету, париски Лувр, поново отвара своја врата у понедељак, али са одређеним ограничењима због коронавируса, а поједини делови комплекса ће и даље остати затворени за посетиоце.

Лувр је затворен још 13. марта што је музеју до сада донело више од 40 милиона евра губитка, потврдио је директор Жан-Лук Мартинез.

„У најбољем случају ћемо имати 20 до 30 одсто посетилаца у односу на број који смо имали порошлог лета – а то је неких 4.000 до 10.000 посетилаца дневно“, напомиње директор.

Посетиоци ће, наравно, морти да носе маске, а у Музеју неће бити уобичајених „грицкалица“ и неће бити могуће остављање гардеробе при уласку, пише Франс 24.

Биће обележене стазе по којима туристи треба да се крећу, као и места за стајање испред Мона Лизе где се посетиоци најрадије фотографишу, а све с циљем да се осигура безбедно растојање.

Током забране кретања и изолације Лувр је појачао своје присуство на друштвеним мрежама, а наводно је био најпосећенији музеј на свету кога је на Инстаграму пратило више од четири милиона људи.

број коментара 0 Пошаљи коментар