Као у хорор филмовима – у вили у центру Париза леш скриван 30 година

Радови на обнови напуштеног имања у најпрестижнијем делу Париза, које је недавно продато за 35 милиона евра, обустављени су јер је у подруму виле откривен леш за који се претпоставља да ту лежи више од 30 година.

Само неколико минута удаљено до Палате инвалида и званичне резиденције француског премијера, а недалеко од некадашње куће Ив Сен Лорана, огромано, али потпуно запуштено имање у срцу Париза, било је празно више од 30 година.

Иза зидина ограде, како пише Монд, бршљан је избијао из напуклих зидова, а на четири импозантне грађевине у којима је некада живео песник и драматичар Франсоа Копе, висиле су разваљене жалузине. Некада веома раскошан врт, неуређен још од половине осамдесетих година, потпуно је зарастао у коров.

Имање је у јануару продато на аукцији која је трајала мање од 15 минута. Купац, Жан-Бернар Лафонта, платио је имање 35,1 милион евра, готово шест пута више од почетне цене.

Лафонта, бивши директор француске инвестиционе компаније „Вендел“, а сада директор властите индустријске холдинг групе, још у фебруару је отпочео радове да својој новостеченој имовини, која је под заштитом државе, врати бившу славу.

Међутим, радници су у подруму виле пронашли леш и то је потпуно обуставило радове. Како су на телу откривене ране, поломљене кости и посекотине од ножа, полиција је отворила истрагу о убиству.

Документа која су пронађена омогућила су властима да идентификује преминулог и установе да је смрт наступила пре, отприлике, 30 година. „Ради се о човеку без сталног пребивалишта који је имао проблема са алкохолом“, рекао је за Монд извор из полиције, како преноси Гардијан.

„Вероватно је страдао у тучи са још неким ко је живео на маргини... Али није јасно да ли је убијен у вили или је тамо сакривен после убиства. Вероватно никада нећемо сазнати ко је одговоран, а сасвим је могуће да је и убица већ мртав“, кажу у полицији.

Нови власник је одбио да коментарише овај случај за који се тек недавно сазнало, а радови на напуштеном имању требало би да буду настављени од јесени.

број коментара 0 Пошаљи коментар