Виски "Black Bowmore DB5" скупљи од „астон мартина“ – флаша 65.000 долара

Стар је 31 годину, чуван је у бурету од ораховог дрвета, виски који ће бити у продаји на јесен 2020. године. Упакован у специјално дизајнираном луксузном паковању и флаши. Цена вискија је 65.000 долара.

Познати брендови "Астон Мартин" и произвођач вискија "Bowmore" удружиле су се да би направиле виски који је инспирисан најпознатијим аутомобилом света, аутомобилом Џејмса Бонда "Black Bowmore DB5" из 1964. godine.

Пажљиво је одабран „историјски тренутак“ да се резерве црног вискија из 1964. године измешају са освежавајућим нотама багремовог меда, манга кафе и дуванског дима.

Боца вискија је ограниченог издања и биће произведено само 25 флаша.

„Док је угаљ правио пару и грејао наша постројења, то је била прва дестилација настала употребом ове методе која је била нова у свету“, истакао је менаџер дестилерије Дејвид Тарнер.

Виски је током деценија од свог бренда направио култ. У њега је утиснут дух времена.

Тамне је боје, опојног мириса зрелог воћа и карамел крема, дувана, коре поморанџе и црне вишње.

Величанствено пиће добило је и специјално креирану флашу. Свака флаша направљена је ручно у компанији "Glasstorm" и садржи оригинални „астон мартин“ клип који се користи у агрегатима спортских возила.

Производ има луксузно паковање у коме се налази и књига која је кратка хронологија компаније.

Извесно је да ће се на јесен колекционари и љубитељи оваквих пића утркивати да би дошли до необичног издања вискија.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(субота, 15. авг 2020, 09:51) - anonymous [нерегистровани]

клип који се користи у агрегатима спортских возила

Autonobil ima motor ili masinu. Agregat je nesto drugo.
Najopštije posmatrano agregat je naziv za nešto što je složeno, odnosno sastavljeno od različitih delova. Većina ljudi pri pomisli na reč agregator pomisli na uređaj za proizvodnju električne energije, ali u stvari ovaj pojam ima dosta šire značenje. Posmatrano sa strane etimologije sam termin agregat potekao je iz latinskog jezika, preciznije od reči aggregare, što znači pridružiti.
Inace, ovo samo govori da ce brzo propast sveta. Pola planete gladuje, a neki ce "da se utrkuju" da ovo kupe. Kao da ce biti nesto vredniji kad to urade.

(субота, 15. авг 2020, 08:15) - anonymous [нерегистровани]

астон мартин 65.000 долара?

Mozda polovan. Novi su svi skuplji, ipak.

(субота, 15. авг 2020, 07:17) - anonymous [нерегистровани]

Koga ovo interesuje?

Još je važnije pitanje - Kome je ovo potrebno? Luksuz ove vrste je odraz društva koje je potpuno izgubilo orjentaciju i smisao svoga oostojanja. Nije ni čudno što su sve takve države i kulture sae ugasile ili bile pregažene od drugih.

(петак, 14. авг 2020, 23:23) - anonymous [нерегистровани]

Cujte ovo

Nisu oni probali zutu osu , nasu sljivovicu pa da vide sta je pice ...