УАЕ одлучили - једнаке плате у приватном сектору и за жене и за мушкарце

Уједињени Арапски Емирати усвојили су закон за једнаке плате за мушкарце и жене у приватном сектору.

Манал Бин Рашид Ал Мактоум, најстарија ћерка владајућег шеика Мухамеда Бин Рашид Ал Мактоума и председника Савета за равноправност полова УАЕ, коментарисала је нови закон.

Тим поводом огласила се на свом Твитер налогу и написала:

„Овај корак ће повећати социјалну инклузивност жена, подржати њихову улогу у националном развоју и унапредити статус УАЕ на светском индексу родне равноправности".

Како пише CNBC закон је донет у априлу 2018. године.

У извештају Светског економског форума о једнакости полова, УАЕ нашли су се на 120. месту, од 137 земаља. А према извештају УН, мушкарци се више поштују на тржишту рада у односу на жене.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(недеља, 27. сеп 2020, 11:07) - M. Jovanović [нерегистровани]

Odgovor na: Žene

Da li u životinjskom svetu voze automobile, koriste naizmeničnu struju, mobilni telefon i internet? Da li šalju mladunce u školu i na fakultet, imaju li u svojim jazbinama i pećinama mašine za veš, klimatizaciju, kablovsku televiziju i internet? Imaju li parlament i ministarstva, izlaze li na demokratske izbore? Idu li u biblioteku, u pozorište i u muzeje? Pišu li knjige, ili ih čitaju?

Zašto pišete budalaštine? Zašto bih se ja, kao ljudsko biće, pripadnik najinteligentnije i svakako superiorne vrste na planeti Zemlji, u bilo čemu ugledao na evolutivno niža bića? Jedine stvari u čemu bi čovek trebalo da se ugleda na životinje su: 1. nesklonost ratovanju sa pripadnicima svoje vrste i 2. nemaju prljavu industriju kojom bi zagađivale svoju živornu sredinu. To šta će da radi žensko, a šta muško, kod čoveka je stvar civilizovane komunikacije i dogovora, osim ako nemate manire iz kamenog doba, pa svoje stavove isterujete drekom i na silu. U čoporu lavova, primera radi, uglavnom ženke idu u lov i obezbeđuju hranu, dok mužjaci spavaju po više od 20 sati dnevno. Da li bi se Vašoj ženi dopalo kad biste se Vi tako ponašali? Kod mnogih vrsta ptica, mužjak i ženka naizenično leže na jajima i pribavljaju hranu. Kod mnogih vrsta životinja, bilo kakav brak i ne postoji: mužjak jednog godišnje, u sezoni parenja, dođe i oplodi ženku, pa ode da nastavi svoj samotnjački život. Ali kod njih nema potrebe za kuvanjem ručka, peglanjem košulja i pranjem gaća i čarapa.

(субота, 26. сеп 2020, 22:00) - srdjan [нерегистровани]

Sacuvaj Boze

U kome veku vi zivite. Muski i zenski poslovi? Mora da ste savrseni muz, iz 19 veka. Ja sam u zivotu sreo mnogo pametnijih zena nego muskaraca, i uz pomoc moze se i raditi i imati porodica. Samo to znaci kada dodje muz mora da nesto uradi i da ne tretira zenu kao sluskinju.

(субота, 26. сеп 2020, 14:25) - anonymous [нерегистровани]

Žene

Da ostanu u svojim zanatima a da ne preuzimaju muška posla.
I bolje bi bilo da muškarci zarađuju za život a da žene čuvaju i vaspitaju decu .
U životinjskom svetu ženke odgajaju male i obučavaju za život . To je važna stvar .
A kod ljudi je sve krenulo naopako .

(субота, 26. сеп 2020, 13:25) - Djordje [нерегистровани]

Još Srbija

Bravo UAE.
Da se još i Srbija ugleda na to bilo bi super.
A dičimo se time da smo u svemu najbolji.