Читај ми!

Враћене им бурме које су изгубили у бродолому из ког су једва извукли живе главе

Млади пар из Алжира већ се помирио са тим да је изгубио бурме када је брод на којем су прелазили Средоземно море потонуо. Пет од 20 људи се удавило у бродолому.

Ахмеда и Дуду су спасили рибари, након што су провели два дана у мору. Њих двоје су и даље у шоку.

Неколико недеља касније поморска спасилачка невладина оргаизација „Раширене руке“ наишла је на полупотонули брод који је плутао и у њему, између осталог, црвени ранац.

У руксаку су пронашли одећу и неке потрепштине. Мајице, панталоне, резервни пар обуће, пуњач за телефоне и две бурме са угравираним именима Ахмед и Дуду.

„Испрва смо мислили да су припадале неким особама које су изгубљене на мору. Схватили смо њихову важност, али смо мислили да ће их бити немогуће урадити“, каже Рикардо Гати, председник организације.

Људи из организације „Раширене руке“ поделили су фотографије ранца и бурми на друштвеним порукама и проследили и другим организацијама које су помагале преживелим мигрантима.

Спасиоци често проналазе изгубљене ствари на мору, али су шансе да пронађу њихове власнике, уколико су живи, веома мале.

После неколико дана звали су их из друге организације и рекли да су пронашли власнике ранца.

„Разговарао сам са Ахмедом и он ми је објаснио шта се све налазило у ранцу и објаснио да су бурме биле у њему јер су их скинули намеравајући да их поправе када стигну у Европу јер су биле оштећене“, навео је Гати.

Он је рекао да намерава да им пошаље ранац са прстењем чим карантин буде укинут.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 27. нов 2020, 21:08) - anonymous [нерегистровани]

Морал живих људи

То је морал избеглица и оних који о њима брину. Док се на једној страни развија насиље и зло на другој се нормално одвијају овакве ствари. Ово друго је много лепша страна живота.