Читај ми!

Зашто је празна књига о познатом политичару најпродаванија у Италији

Књига о ултрадесничарском опозиционом политичару Матеу Салвинију нашла се на врху листе најпродаванијих наслова на италијанском „Амазону“ иако садржи само празне странице.

Књига која носи наслов Зашто би Салвинију требало веровати, поштовати га и обожавати на 110 страница по цени од 6,99 евра нуди празне странице и већ је данима на врху листе најбоље продаваних књига на италијанској страници за интетнет куповину.

„Књига је пуна празних страница. Упркос вишегодишњем истраживању, нисмо успели да пронађемо ништа што бисмо рекли по том питању, па, молимо вас, слободно је користите за сопствене белешке“, стоји у опису књиге.

Као аутор је потписан „Алекс Грин, политички аналитичар“ и вероватно се ради о псеудониму. Према подацима које наводе у „Амазону“, књигу је објавио приватни издавач у јануару 2019. године.

Ова очигледна шала привукла је пажњу свих италијанских медија, а критике које су купци оставили на „Амазону“ су углавном позитивне и књига је оцењена са 4,7 звездица од могућих пет.

„Дуготрајно и напорно читање, али вредело је“, написао је један купац.

Има, наравно, и оних којима се шала није допала и који тврде да је у питању левичарска ујдурма.

Иначе, Матео Салвини се налази на челу странке Лига. Овај политичар је поделио италијанско друштво пре свега својим тврдим ставом према мигрантима и због наклоности за друге популистичке вође у свету, између осталог и одлазећег америчког предсеника, Доналда Трампа.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 03. дец 2020, 16:29) - anonymous [нерегистровани]

Kod nas

Bi mogla da se štampa čitava edicija...