Читај ми!

Креативно и слатко – Јована од чоколаде прави најлепше поклоне

Јована Аћимовић из Алибунара заменила је канцеларијски посао нечим креативнијим. Отворила је радионицу занатски прављене чоколаде, а од сличних произвођача издваја се оригиналним креацијама и паковањима.

Пуњене пралине у облику срца заштитни су знак Јоване Аћимовић из Алибунара. Прави их од италијанске чоколаде, са различитим додацима, као што су карамела, цимет или кафа.

Њени слатки залогаји носе назив „укус љубави“, што није случајно, јер су јој муштерије углавном људи који воле и желе да поклоне драгим особама нешто лично и оригинално.

„Ми суштински спајамо њихову љубав према одређеним особама и моју љубав према чоколади и заједнички добијамо производ који носи поруку“, каже Јована Аћимовић из Алибунара.

Јована је другачија од других због тога што и кутије у које пакује пралине прави од чоколаде. На њима исцртава мотиве по жељи купаца, а уме да направи дивне креације, као што су лептири, пахуље, или чак књиге.

„То је заиста оно што мене издваја на тржишту, осим укуса, који се разликује од осталих чоколада које можете пробати , јер има већи проценат какао делова у односу на остале састојке, заједно са шећером“, објашњава Јована.

Економиста по струци, Јована је пре четири године напустила посао и почела да прави чоколаду. То је било у време новогодишњих празника, кад је једноставно пожелела да својим најближима поклони нешто оригинално, чега нема у продавницама. И није се покајала.

„Невероватна је захвалност кад имате прилику да радите оно што волите, невероватна је привилегија опстајати и лепо је пружити другим људима прилику да се насмеју“, истиче Јована.

А шта све Јована уме можете видети и у Музеју чоколаде у Београду, где се налази њена макета Храма Светог Саве. Зато се прича о њој нашла и на сајту Најбоље из Србије.

 

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 17. јан 2021, 13:28) - anonymous [нерегистровани]

BRAVO❤

No Comment