Читај ми!

Ракетни систем С-400 направио ланчани судар у околини Москве

Могућности С-400 да погађа мете у ваздуху одушевиле су војне стручњаке, али је возач једног од противваздушних система одлучио да испроба његове кочнице на зимским путевима, што је резултирало ланчаним сударом.

Руски портал РТ поделио је снимак из московског региона на којем се види напредни противваздушни систем који је ударио у комби војне саобраћајне полиције, а овај у аутомобил испред себе.

На крају је неколико возила завршило у ланчаном судару.

С-400 је по мишљењу многих војних стручњака најбољи оперативни стратешки оружани систем земља-ваздух. Неколико земаља га је већ поручило, укључујући Белорусију, Индију и Турску.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(петак, 26. феб 2021, 22:24) - anonymous [нерегистровани]

Ne razumem

Vozilo na kome je sistem S-400 je poslednje u lancanom sudaru. Tako da ne razumem kako je ono, po naslovu, izazvalo lancani sudar. Lancani sudar su izazvala vozila ispred, a naravno, zbog tezine njemu je teze kociti i logicno da ce udariti u vozila ispred njega.

(петак, 26. феб 2021, 18:23) - Miki... [нерегистровани]

Nije kriv vozač kamiona...

Kriv je ili vozač vojne policije, koji je predvodio kolonu prebrzo, ili vozač ispred njega koji nije držao adekvatno odstojanje ispred vozila sa "rotacijom" ili moguće čak i isekao vojnu policiju.