Читај ми!

Скоро половина испитаних Американаца жели Двејна Џонсона „Стену“ за председника

Према недавно спроведеном истраживању јавног мњења у Америци, најмање 46 одсто испитаних би подржало председничку кандидатуру глумца Двејна Џонсона.

Познати глумац и бивши професионални рвач Двејн Џонсон „Стена“ је наговестио да би могао да буде кандидат за председничке изборе у Америци 2024. године. Анкета коју је у уторак објавила агенција „Пиплсеј“ сугерише да би готово половина свих одраслих Американаца подржала ову кандидатуру.

У анкети која је обављена од 2. до 4. априла, учествовало је 30.138 одраслих Американаца и резултати показују да чак 58 одсто подржава неку од опција политичке активности Двејна Џонсона и Метјуа Меконахија који жели да постане гувернер Тексаса.

Њих 29 одсто подржало би кампању Џонсона за председника и глумца Метјуа Меконахија за гувернера Тексаса, док је 17 одсто рекло да би подржали само Џонсонову кандидатуру.

Поред Џонсона, анкета је тражила од испитаника да наведу и друге познате личности за које мисле да би требало да се кандидују за председника. Председничку кандидатуру Анђелине Џоли би подржало 30 одсто испитаних, док је 27 одсто подржало Опру Винфри, а других 22 одсто Тома Хенкса.

Више од 63 одсто Американаца мисли да би холивудске звезде биле „добри политичари“ уколико имају „политичке амбиције“ или „прави тим иза себе“. А 81 одсто верује да звезде имају утицаја на јавно мњење.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(петак, 09. апр 2021, 02:13) - anonymous [нерегистровани]

Стари. али добар виц

Одмрзли Волта Дизнија... Пита он "ко је председник Америке". Реган, кажу му. "шалите се? Онда мора да је Џери Луис потпредседник?"

(четвртак, 08. апр 2021, 17:04) - anonymous [нерегистровани]

Nista neobicno i cudno

Ne bi bilo prvi put da Amerikom vlada ''cirkusant'', pardon, javna licnost.