Читај ми!

Авион им се запалио у ваздуху, путници траже одштету од пола милиона долара

Двоје путника одлучило је да тужи Компанију „Јунајтед ерлајнс“, јер су били у авиону када се мотор запалио у ваздуху, а „боинг“ је морао принудно да слети у Денвер. Сваки подносилац захтева тражи одштету у износу од преко пола милиона америчких долара.

Лет авиона „боинг 777“, Компаније „Јунајтед ерлајнс“,  који је летео на релацији Колорадо – Хонолулу, лоше се завршио. Авион је принудно слетео у Денвер, а крхотине делова авиона биле су разбацане по стамбеној четврти у Брумфилду.

Путници Џозеф Мекгинли и Џонатан Стравн истакли су да су лично, емоционално и финансијски претрпели последице инцидента, који се догодио 20. фебруара.

Суду у Чикагу су поднели одвојене тужбе у којима траже одштету од 500.000 америчких долара. Наводе да су претрпели огроман страх мислећи да ће авион да се сруши, јер су својим очима видели бљесак експлозије мотора.

На видео-снимцима објављени на Твитеру после инцидента, видело се како авион лети ниско изнад Брумфилда а комади летелице падају на земљу.

„Замислите како је путнику кад гледа кроз прозор авиона и беспомоћно посматра мотор који гори. Ужас који вас обузме траје скоро читаву вечност“, истакао је адвокат Роберт Клифорд заступник подносилаца тужбеног захтева.

Клифорд заступа и породице 72 путника „боинга 737“, који се срушио у Етиопији 2019. године.

Велика Британија је привремено забранила летове авионима типа „боинг 777“, који користи исти мотор као и онај који се запалио у Колораду.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 19. апр 2021, 10:09) - anonymous [нерегистровани]

Nikad vise necu... ???

Necu se ni parkirati blizu aerodroma...
Neznam zasto...???
Da placam i da budem ubijen...
Kakva je to meni potreba da letim po nebu...
Da me pale i bacaju sa neba...
I jos ce napisati ..
"" Kukavica krepala od straha..""
Da samo znate...
I slova sam duzan iz vlastitog dzepa .
Platiti sam ...