Читај ми!

Осуђеник на смртну казну жели стрељачки вод, а не смртоносну инјекцију

Зејн Мајкл Флојд, осуђен на смртну казну због убиства четворо људи у пуцњави 1999. године, тражи од државе Неваде да се казна изврши стрељачким водом, а не инјекцијом.

Његови адвокати наводе да ово није тактика за одлагање казне, већ да би други метод био „мање болан“.

Да би протокол примене смртне казне био промењен, одбрана мора да предложи алтернативни метод, на шта су адвокати предложили да су пуцњи „најхуманији начин“.

„Егзекуција стрељачким водом је бржа и мање болна од смртоносне инјекције“, рекли су Флојдови адвокати.

Невада је некада дозвољавала смртну казну стрељачким водом, али закон данас захтева коришћење инјекције. Флојдов случај је, иначе, први пут у последњих 15 година у Невади да се планира смртна казна.

Предлог Флојдових адвоката долази у тренутку када законодавци те државе разматрају укидање смртне казне, наводи КЛАС-ТВ. Закон којим би она била укинута прошле године је прошао доњи дом и послат је у државни Сенат.

Са друге стране, тужиоци кажу да ће већ наредног месеца тражити налог за егзекуцију, а могући термин могао би већ да буде у јуну. 

Само три државе – Мисисипи, Оклахома и Јута – и америчка војска дозвољавају смртну казну стрељањем. Последњи пут када је тај метод коришћен био је у Јути 2010. године.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(четвртак, 22. апр 2021, 08:57) - anonymous [нерегистровани]

Preki sud

Vojska može da strelja samo u toku ratnog stanja za izdaju, dezertiranje i kukavičluk... to ti je kao u svim vojskama sveta uključujući i ovu našu

(среда, 21. апр 2021, 13:27) - anonymous [нерегистровани]

Zanimljivo

Zanimljivo mi je kako je kod njih vojska entitet koji je iznad drzave! "..Само три државе – Мисисипи, Оклахома и Јута – и америчка војска...", a pozivaju se uvek na vladavinu prava.

(среда, 21. апр 2021, 06:49) - горица [нерегистровани]

ужас

погледајте само тај поглед

(уторак, 20. апр 2021, 22:15) - anonymous [нерегистровани]

Nije loše

Ako strelci nisu precizni, može biti još bolnije. Pa ti vidi!