Читај ми!

Черчилов опушак на аукцији, почетна цена 1.200 фунти

Опушак цигарeте, који је сер Винстон Черчил бацио на свом путовању у Паризу 1947. године, наћи ће се на аукцији британске куће "Bellmans". Почетна цена опушка биће 1.200 фунти.

Аукција ће се одржати у периоду од 25. до 28. јула 2021. године. Опушак Винстона Черчила, подигао је полицајац који је радио у Скотланд Јарду, док је био на дужности на париском аеродрому "Le Bourget".

На аукцији ће се наћи и пар сатенских папуча које су припадале краљици Викторији. Папуче су направљене средином 19. века, имају златне траке на нитима. Старе су скоро 202 године. Почетна аукцијска цена папуча је 3.000 фунти.

„Тренутно влада велико интересовање за предмете који су припадали познатим историјским личностима", навео је Џулијан Дин, стручњак Аукцијске куће "Bellmansa".

Такође истиче да је краљица папуче поклонила војвоткињи Садерланда Харијет која је била њена дама за одабир одеће и обуће коју је носила.

Унука војвоткиње, лејди Флоренс, удала се за Хенрија Чаплина, а папуче су остале у породици све до њихове прве продаје 2.000 године.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 11. мај 2021, 09:33) - anonymous [нерегистровани]

Hmm

Cujte ovo molim vas opusak opusak opusak na aukciju neverovatno sta cete svevideti i procitati ...

(уторак, 11. мај 2021, 01:17) - anonymous [нерегистровани]

Krajnost

Neka druga krajnost je u pitanju