Читај ми!

Да ли и ви као Јужнокорејци кад кажете Украјина, прво помислите на Чернобиљ

Како би своје гледаоце боље упознали са земљама учесницама Олимпијских игара, јужнокорејски јавни сервис Ем-Би-Си (MBC) је током дефилеа спортиста на церемонији отварања сваку земљу представљао сликом која је најбоље „репрезентује“. Тако се догодило да је асоцијација на Украјину био Чернобиљ.

Гледацу јужнокорејског јавног сервиса Ем-Би-Си су у преносу церемоније отварања Олимпијских игара током дефилеа спортиста добијали и телоп на коме су могли да сазнају откада се одређена земља такмичи на Олимпијским играма, колико су медаља освојили до сада, а све то је исписано испод фотографије која најбоље репрезентује поменуту државу.

Италију је, наравно, представила пица. Сазнали су да Норвешка има најбољег лососа, да је Хаити најпознатији по сталним политчким сукобима и побунама, а да ако не знају где је Украјина, да је то она земља у којој се налази нуклеарка у Чернобиљу.

Тако су гледаоци уз спортисте из Велике Британије видели фотографију Вестминстерске палате, краљице Елизабете Друге и Тауер бриџа, уз коментар да Корејци већ добро знају за Шекспира, „Битлсе“ и Харија Потера, па их није потребно посебно представљати.

Асоцијација за Румунију је био ко други него гроф Дракула.

Шведска је само означена на карти уз коментар да је држава високог стандарда и благостања.

После бурних реакција, званичници Ем-Би-Сија су се извинили како земљама које су неадекватно представљене, тако и гледаоцима и признали да је то била неопростива грешка која се неће поновити. 

број коментара 2 Пошаљи коментар
(понедељак, 26. јул 2021, 13:13) - anonymous [нерегистровани]

Najbolje

Hmmm ja kad čujem reč Ukrajina, asocijacija ide na Ukrajinke i jednu bivšu devojku iz te zemlje...

(понедељак, 26. јул 2021, 01:41) - anonymous [нерегистровани]

?

А како су нас представили?