Читај ми!

Једноставан рецепт за Цезар салату на трпези олимпијске шампионке

Американка Кети Ледецки освојила је златну медаљу у пливању на 800 метара слободно и постала прва пливачица у историји која је узела три узастопна злата на Играма у Токију. За разлику од Мајкла Фелпса који је дневно уносио око 12.000 калорија, она уноси „само“ око 3.500. Један од њених омиљених оброка је Цезар салата с авокадом. Ево како се припрема.

Кети Ледецки тренира два пута дневно. Након другог тренинга, обично руча тестенину са пилетином или Цезар салату са двоструком порцијом пилетине и авокадом. 

За Цезар салату је потребно:

- половина ћабате или препечен тост хлеб,
- 500 грама пилећег филеа,
- бели лук (један чен),
- першун и со (по жељи),
- два јајета,
- зелена салата (количина по жељи),
- један авокадо,
- пармезан.

Припрема: 

Пилећи филе зачинити сољу, бибером и у њега утрљати чен изгњеченог белог лука. Изгриловати га и исећи на трачице. 

Зелену салату опрати и ручно уситнити. Хлеб истостирати и исећи на ситне коцкице, величине крутона.

Скувати два јајета у посољеној води, оставити да се охладе. За то време, очистити авокадо и исећи на коцкице. 

Када се јаја охладе, ољуштити их и исећи на кругове. 

Дресинг: 

- кашика маслиновог уља,
- шољица грчког јогурта,
- сок од половине лимуна,
- три кашике пармезана.

У дубљу чинију поставити прво гриловану пилетину, хлеб, салату, па додати авокадо и јаја. Оставити да се мало охлади. Састојке за дресинг умешати и прелити салату.

По жељи додати чери парадајз, сусам и першун. Време припреме око 15 минута. Количина је довољна за четири особе, ако нисте Кети Ледецки.

Пријатно!

број коментара 0 Пошаљи коментар