Читај ми!

Директор отпустио 900 радника преко Зума, назвао их „глупим делфинима“

Више од 900 радника било је затечено када их је извршни директор америчке компаније отпустио, пред саме празнике и то преко апликације Зум. Према писању медија, тај директор је и раније имао лош однос према запосленима, називајући их „глупим делфинима“, јер су спори.

Вишал Гарг, извршни директор компаније Better.com, саопштио је да та фирма за хипотекарне кредите отпушта девет одсто својих радника. Реч је o више од 900 радника, који су за те изненадне отказе сазнали од директора, али на неочекивани начин – на састанку преко апликације Зум (Zoom).

„Уколико сте на овом позиву (састанку преко Зума, прим. аут), ви сте део несрећне групе која је отпуштена“, рекао је директор, сада већ бившим запосленима, истакавши да њихов радни однос престаје одмах, преноси Си-Ен-Ен

Финансијски директор Кевин Рајан био је нешто емпатичнији у изјави за Си-Ен-Ен и рекао: „Отпуштања су мучна, посебно у ово доба године“, те објаснио да је такав корак био неопходан како би та њујоршка фирма опстала.

Извршни директор Гарг, међутим, навео је да су тржишишна ефикасност, учинак и продуктивност разлог отпуштања 900 радника, али није навео зашто је то урадио преко апликације Зум. 

Осим што је на неочекивани начин запосленима саопштио да су отпуштени, магазин Форчен касније је известио да је Вишал Гарг оптужио запослене да „краду“ од колега и купацa, јер су непродуктивни и раде само два сата дневно. 

„Ово је други пут у каријери да чиним нешто овако, а то не желим да радим. Последњи пут када сам то урадио, плакао сам“, навео је Герг у видео-позиву, а Си-Ен-Ен, наводи да је то рекао без трунке емоција. 

Извршни директор Вишал Гарг раније је и вређао запослене, судећи према имејлу који им је послао, а до којег је дошао магазин Форбс. У имејлу их назвао „гомилом глупих делфина“ јер су „проклето спори“.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(уторак, 07. дец 2021, 20:58) - anonymous [нерегистровани]

Ma, ako

Ja mislim da je bolje ne raditi, nego raditi u toj firmi. Bice srecniji sto pre se otkace. Nemojte ni ocekivati nesto bolje u drugim firmama gde god vlada kapitalizam. Najbolje je da radite sami za sebe dok je to jos moguce...

(уторак, 07. дец 2021, 17:51) - anonymous [нерегистровани]

I odvratno, ali i

Logicno, kakva kompanija takav i otkaz. Onlajn kompanije, pa je i otkaz onlajn, uglavnom sve je virtualno i digitalno, ljudskog kontakta ni na vidiku, da Bog sacuva:)

(уторак, 07. дец 2021, 14:21) - bata [нерегистровани]

bata@yahoo.com

Američki san..... odvratno