Читај ми!

Пропала продаје најскупље виле на свету, спушта се цена за 20 одсто

Аукција римске виле Аурора са јединим муралом који је Каравађо насликао на плафону, која је процењена на 471 милион евра, није успела да привуче купца.

Због неуспеха аукције, астрономска цена виле из 16. века у Риму, на коју умногоме утиче Каравађов мурал, биће умањена за 20 одсто.

Вила Аурора понуђена је на продају услед жучне расправе о наследству између три сина претходног власника – принца Никола Бонкомпањија Лудовизија – и његове супруге принцезе Рите.

Потенцијални купци требало је да региструју своје понуде до поноћи у понедељак уочи онлајн аукције у уторак.

Адвокат принцезе Бенијамино Милиото потврдио је да није било понуда, па је наредна аукција заказана за 7. април.

Некретнина, окружена високим зидовима близу виле Венето у центру Рима, је све што је остало од уточишта кардинала Франческа Марија дел Монтеа из 16. века.

Каравађов мурал Јупитер, Нептун и Плутон наручио је Дел Монте 1597. године да украшава плафон његове мале алхемичарске лабораторије.

Лудовизији, племићка породица са блиским везама за папском влашћу, купила је вилу од Дел Монтеа 1621. године.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 20. јан 2022, 10:14) - anonymous [нерегистровани]

16 vek

A u nasem turskom vilajetu tad bio gazda ko je imao kucu od ćerpiča.

(четвртак, 20. јан 2022, 07:18) - Furioso [нерегистровани]

bogatasi

Super bogataši će za 10 miliona evra da naprave kopiju i vile i tog murala. A za 1-2 miliona evra mozete kupiti vilu na Lefkadi sa takvim pogledom da vam pamet stane. Pa sada vi vidite, ili gledajte taj mural i divite se, ili gledajte more iz vile sa predivnim pogledom.