Читај ми!

Трудна, а истрчала полумаратон у Београду

Маратон је веома захтевна дисциплина за тело и за психу. Маратонци кажу да често морају да победе сами себе. Зато је успех учитељице Александре Ераковић, која је претрчала 21 километар у осмом месецу трудноће, још већи подвиг. Није била прва, али је свакако била најупопуларнија маратонка ове године у Београду.

„Желела сам да покажем да увек може другачије, рекла сам. Наравно нисам ни ја сама била сигурна да ли ћу то моћи да изведем. Рекла сам ићи ћу по осећају, пратићу своје тело. Слушаћу шта каже беба“, каже Александра.

Беба се није бунила и у мамином стомаку дошла је до циља након четири сата трчања. Добро, не баш трчања.

„Трка је била феноменална. Гледам на сат и темпо ми је био много бржи, гледате друге тркаче како трче. Било ми је тешко што нисам могла да трчим. Протрчала сам кроз циљ и кроз старт. Не могу да кажем да ме нису вукли у неколико наврата, али трку сам завршила сат времена раније са све одласком у ве-це који су ми неопходни“, навела је маратонка.

Александра планира да следећи маратон трчи са бебом у колицима. Колица за трке су већ купљена.

„Читала сам пре да се једна тркачица породила после 42 километра и каже да јој је то најлепши дан у животу. Вероватно људи мисле да то није паметно, али ја сам одушевљена. Добили сте две велике награде“, истиче Александра.

Муж није био одушевљен што Александра иде на маратон, али јој је на крају ипак пружио подршку.

„Кад се пређу неке границе у смислу обима интезитета физичке активности, то је за мене непознаница и зато што је за мене непознаница из тог разлога се мало и тога прибојавам. Поготово зато што су њих две моје“, каже Игор Мијановић.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 24. мај 2022, 10:51) - Stefan [нерегистровани]

Hmm

Gledajte, ja se slazem sa filozofijom da ni zivotinje kada su trudne ne spavaju po ceo dan vec se krecu, love itd. Bas kao sto su to i ljudi radili xyz godina.

Ali sumnjam da iko trudan bas ide do svog maksimuma. Mora postojati neki balans i nisam za ono trudna sam necu vise ustati 9 meseci zbog "bebe" jer je to jos gore. Ali gurati organizam do ivice je bespotreban rizik.

(уторак, 24. мај 2022, 08:22) - anonymous [нерегистровани]

Sebicnost

Ne treba preterivati.