Читај ми!

Добио на лутрији и сада је богатији од Адел

Власник лоза који му је обезбедио џекпот од 171 милиона фунти са извлачења лутрије „Јуромилионс“ у Британији, јавио се да преузме награду.

Износ освојен на лутрији већи од 170 милиона фунти чини срећног добитника трећим највећим добитником Националне лутрије свих времена и тренутно богатијим од певача Харија Стајлса, који вреди око 100 милиона фунти, или на пример Адел, чија је вредност процењена на 150 милиона фунти, преноси Гардијан.

Енди Картер из Камелота, виши саветник победника у Националној лутрији, рекао је: „Одушевљени смо што смо добили захтев за трећу највећу победу у историји и радујемо се што ћемо подржати власника тикета и помоћи им да почну да ужива у својој награди која заиста мења живот".

Након што се лоз потврди и износ новца исплати, добитник ће одлучити да ли ће изаћи у јавност или не.

Ово је шести „Јуромилионс" џекпот освојен у Великој Британији ове године. Највећи добитак износио је 195 милиона фунти 19. јула, а сума је затражена већ дан после извлачења. Победник је одлучио да остане анониман.

Дана 10. маја, пар из Глостершира Џо и Џес Твејт освојили су 184 милиона фунти.

Остале победе укључују 110 милиона фунти 2. септембра; џекпот од 109 милиона фунти 4. фебруара и 54 милиона фунти 10. јуна. Сви ови власници улазница су одлучили да остану анонимни.

Извлачење „Јуромилионса" одржава се два пута недељно, уторком и петком, и игра се у девет европских земаља. До сада је 15 британских играча освојило џекпот већи од 100 милиона фунти.