Spektakularni mjuzikl „Jadnici“ otvara sezonu u Madlenijanumu

Raskošan mjuzikl „Jadnici“ po čuvenom romanu Viktora Igoa, u režiji Nebojše Bradića, večeras u 19.30 otvara 23. sezonu Opere i teatra Madlenijanum u srcu Zemuna.

Najizvođeniji mjuzikl u teatarskoj kući Madlenijanum, pravi svetski hit, igra se s manjim pauzama od 2007. godine i uvek je uglavnom rasprodat, publika se vraća i nekoliko desetina puta da gleda ovaj jedinstveni muzičko-scenski događaj.

Mjuzikl opereta Alena Bublila i Kloda-Mišela Šenberga se peva na engleskom jeziku, sa titlom na srpskom.

Pod dirigentskom palicom Vesne Šouc, ovo muzičko delo nosi emociju da je sve moguće, čak i kad je izgubljeno, i da se nikad ne treba prepuštati očaju i predavati beznađu, jer sutra je novi dan i svi ga mogu promeniti.

U ulozi antologijskog heroja Žana Valžana premijerno 2007. godine pojavio se Zafir Hadžimanov, kojeg je tumačio sve do 2014. godine kada ga je dostojno nasledio Nebojša Dugalić, dramski glumac koji se već oprobao u ovom raskošnom žanru (Zona Zamfirova i Producenti).

Od predhodne godine ansamblu se pridružio Slaven Došlo kao Marijus, jer više tu rolu ne igra Ivan Bosiljčić, Mina Gligorić kao Fantina i Nevena Đoković kao Kozeta, koje će publika moći da gleda i na prvom izvođenju u ovoj sezoni.

Opasnog inspektora Žavera tumačio je ranije Srđan Timarov, da bi on uveliko preuzeo drugu još izazovniju ulogu negativca, a Žaver od 2014. je Dejan Lutkić, koji je dugo igrao Srđanovu ulogu.

U ogromnom ansamblu sastavljenom od glumaca i operskih umetnika, igraju i pevaju - Katarina Gojković, Branislava Podrumac / Snežana Jeremić-Nešković, Nataša Marković, Žarko Stepanov, i mnogi drugi.

Nakon Jadnika, repertoar u oktobru posle pauze od sedam meseci, Madlenijanum nudi i druge komade poput Žanka (5. oktobra), o čuvenoj glumici Žanki Stokić koju tumači Jelica Sretenović, Kazanova protiv Don Žuana (7. oktobra) sa Tihomirom Stanićem, naslednikom Predraga Ejdusa u toj roli.

Obnova drame Veliki Getsbi 19. oktobra u naslovnoj roli predstavlja Branislava Trifunovića umesto Ivana Bosiljčića, koji usled mnogih glumačkih angažmana u Rusiji ne stiže da glumi u Srbiji.

Za sam kraj meseca, 29. oktobra, sledi opereta Vesela udovica F. Lehara, koja je premijerno izvedena uoči pandemije, u februaru, gde naslovnu rolu tumači veoma muzički aktivna operska dama Branislava Podrumac, a uz nju su i raspevani glumci Đorđe Stojković i Žarko Stepanov.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">