Čitaj mi!

Opere i baleti Metropolitena i Boljšog teatra od 31. oktobra u bioskopima

Ove jeseni ljubitelji opere i baleta imaće priliku da uživaju u specijalnim programima „Met na bis“ i „Boljšoj na bis“ u luksuznim „Sinepleks“ bioskopima u Srbiji, od 31. oktobra do 12. decembra.

Snimci spektakularnih opera i baleta iz svetskih pozorišta, Boljšog teatra iz Moskve i Metropoliten opere iz Njujorka, uveliko su osvojili bioskopsko tržište prestonice za ljubitelje ovih umetnosti, kojima ne smeta toliko što predstave ne prate uživo već na bioskopskom platnu.

Projekcije će biti u bioskopu „Sinepleks“ u tržnom centru „Ušće“ u Beogradu, kao i prvi put ove godine u bioskopima „Sinepleks“ u Nišu i „Sinepleks promenada“ u Novom Sadu.

Na repertoaru programa „Met na bis“ naći će se četiri snimka svetski poznatih opera, a program otvara 31. oktobra čuveni Leteći Holanđanin Riharda Vagnera.

Prvi put u Metropolitenu, Brajan Terfel tumači misterioznog Holanđanina, osuđenog da zauvek luta morima, Anja Kampe je odana Senta čija ga ljubav može osloboditi.

Opera Trubadur Đuzepea Verdija na programu je 14. novembra, sa Anom Netrebko u ulozi Leonore, izmučene heroine, i Dmitrijem Hvorostovskim u ulozi grofa Lune.

Slavna Pučinijeva opera Toska, tragična priča o ljubavi, strasti, opsesiji, tiraniji, zlu i moći, na repertoaru je 28. novembra.

Program „Met na bis“ zatvara 12. decembra druga slavna Pučinijeva opera Madam Baterflaj, sa Plasidom Domingom u ulozi Šarplesa.

Ovogodišnji „Boljšoj na bis“ sa tri naslova, otvoriće balet o najpoznatijoj ljubavi svih vremena – Romeo i Julija, neprolazna univerzalna drama Vilijama Šekspira, ovde oduzima dah koreografijom i sjajnim uspehom Sergeja Prokofjeva, a publika će moći da uživa u ovom bioskopskom spektaklu 8. novembra.

Dama s kamelijama na programu je 22. novembra, i može se reći da je Boljšoj teatar udahnuo sasvim novi život ovom tragičnom remek-delu Aleksandra Dime Sina i izvanrednoj muzici Frederika Šopena.

Poslednji balet na programu je Krcko Oraščić, 6. decembra.

Uz antologijsku muziku Petra Iljiča Čajkovskog, ovo vrhunsko delo je jedan od najvećih klasika na svetu, bajka za decu i sve uzraste.

Ulaznice za selekcije programa „Boljšoj na bis“ i „Met na bis“ prodaju se na blagajnama „Sinepleksa“ u beogradskom „Ušću“, u Nišu i Novom Sadu.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">