Čitaj mi!

U Pekingu na sajmu elektromobil do elektromobila

Na upravo otvorenom sajmu automobila u Pekingu, svetski poznati proizvođači kao što su „Ford“, „Nisan“ i „Be-Em-Ve“ predstavili su svoje nove električne modele za kinesko tržište, koji se odlikuju povećanom autonomijom.

Među proizvođačima koji su predstavili električne modele su i neki ambiciozni kineski brendovi, pa je, na primer, „Džili auto“ prezentovao više električnih modela sa deklarisanom autonomijom od više od 500 kilometara po jednom punjenju.

Reč je o prvom velikom sajmu u bilo kojoj industrijskoj grani u Kini koji će biti održan od izbijanja pandemije kovid 19, zbog koje su ipak na snazi već uobičajene preventivne mere, a konferencije za štampu održavaju se putem međunarodnog video-linka.

Kina je prva među vodećim privrednim silama sveta koje su počele da se oporavljaju od ekonomskih posledica pandemije, pa se proizvođači automobila nadaju da bi upravo na tom tržištu mogli da postignu porast prodaje i preokrenu trend koji im je doneo gubitke koji se mere milijardama dolara, navodi AP.

Sajam, pod nazivom „Auto Čajna 2020“ (Auto China 2020), trebalo je da bude održan u martu, ali je zbog pandemije odložen.

Odluka kineskih vlasti da odobri njegovo održavanje krajem ovog i početkom sledećeg meseca odraz je uverenja nadležnih u Kini – odakle je koronavirus krajem prošle godine počeo da se širi svetom – da je pandemija u toj zemlji sada pod kontrolom.

Nošenje zaštitnih maski u sajamskom prostoru je obavezno, a broj posetilaca manifestacije, koja je 2018. godine privukla 820.000 ljudi, ove godine je ograničen.

U ulozi domaćina najvećeg sajma automobila u Kini svake godine se smenjuju Peking i Šangaj.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 27. sep 2020, 12:37) - anonymous [neregistrovani]

BMW

Ovo „Бе-Ем-Ве“ mi uvek ulepsa dan, posebno ovaj danasnji, sivi. Hvala.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">