Čitaj mi!

Instagram testira koliko nam je važno da se vidi broj lajkova

Ako postoje oni kojima smeta da se vidi koliko je korisnika oduševljeno njihovom objavom na „Instagramu“, sada je vreme da to kažu. Preciznije, da odaberu opciju koja skriva broj lajkova ispod objave. U pitanju je testiranje za koje se ne zna koliko će trajati, ali je poznato da bi uskoro moglo da pogodi i korisnike „Fejsbuka“.

Kompanija koja je deo tehnološkog konglomerata Marka Zakerberga najavila je „mali globalni test“ koji će korisnicima predstaviti tri opcije kada je u pitanju broj lajkova: opciju da ne vide broj lakova na svim objavama, zatim da isključe broj lakova za sopstvene objave ili da zadrže originalnu verziju u kojoj se svuda vide lajkovi.

Navodi se i da se „radi na sličnom iskustvu“ i za korisnike Fejsbuka, ali bez dodatnog obrazloženja kako bi to moglo izgledati.

Ovo se nadovezuje na inicijalnu proveru Instagrama, u odabranim zemljama sveta, kako bi se korisnicima dopalo da niko ne vidi koliko lajkova ima.

U tom slučaju korisnici nisu imali izbora da li će moći da vide broj lakova.

Predstavnici popularne društvene mreže tada su rekao korisnicima da želi da se ljudi „usredsrede na fotografije i video-zapise koje dele, a ne na to koliko imaju lajkova“.

Uticajni instagrameri su se u početku brinuli da bi ovo moglo da utiče na ugovore sa brendovima i kompanijama, jer ta vrsta reagovanje na njihove objave ne bi bila javna.

Međutim, korisnici su mogli privatno da vide brojeve lajkova objava i podele ih sa klijentima.

Ipak, pružanje prilagođenijeg iskustva kada su u pitanju lajkovi mogao bi biti pravi put za Instagram, jer na taj način se korisnicima koji su svesni koliko na njih utiče javno prikazivanje broja srca ispod objave i izbegnu to.

Istovremeno, funkcija bi praćenje broja lajkova omogućavala onima koji to žele da prate. 

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 21. apr 2021, 13:52) - anonymous [neregistrovani]

Lajkovi su za nesigurne...

Za nas starije nije vazno da nas like..znam sta hocu I sta mogu...zivotno iskustvo imam I familiju....a sta drugi misle mi zaista nije vazno..
Sebe necu pronaci ako me tamo netko like a nije normalna osoba...mozda kriminalac ..ili tko zna vec sta...

div id="adoceanrsvdcfhklggd">