U finale „Slagalice“ stigli najbolji od najboljih

U superfinalnom ciklusu TV Slagalice učestvovali su najbolji takmičari koji su se pojavili u Slagalici tokom 2019. godine. Poziciju dvojice najboljih izborili su Ivan Gavrilović i Dejan Kovačević.

Ivan je pompezno otpočeo susret sastavivši reč od 12 slova, što je bio i zadatak kompjutera. Osvojio je dodatne poene i dodao još šest preuzevši i Dejanovu reč. 

Prvo vođstvo od 23:0. U igri „Moj broj“ Ivan je zaustavio broj 44. Naizgled lako, ali mu je trebalo nešto vremena da do njega dođe koristeći ostale ponuđene brojeve.

Uz pomoć računskih operacija, savladao je zadatak i osvojio još 10 poena. Dejan je imao nešto lakši broj i osvojio je prve poene u ovom susretu.

Za Dejana nije bilo „krize“ u trećoj igri. Upravo ovu reč prepoznao je na trećem koraku igre „Korak po korak“ i tako osvojio 17 poena. Drugi deo igre doneo mu je samo pet poena.

„Skočko“ je Ivanu doneo 15 poena, a Dejanu 10.

U petoj igri trebalo je da otkriju stihove Alekse Šantića. Iako poznati, namučili su takmičare.

Ivan nije mogao da ih se seti, a Dejan nije bio sasvim precizan. Ova igra je počela bez poena. Ivan se iskupio u drugom delu igre i tačno naveo stihove iz himne „Bože pravde“.

Osvojio je pet poena. Ivan je uspeo da spoji osam od 10 parova iako je zadatak u „Spojnicama“  zahtevao dobro poznavanje istorije i pamćenje. Bila je reč o poznatim bitkama iz srpske istorije i njihovim godinama.

U igri znanja Ivan je osvojio čak 60 poena. Još tridesetak u „Asocijacijama“ i bilo je to
dovoljno da susret završi pobedom od 173:94.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 01. jan 2020, 18:05) - Olga [neregistrovani]

Finale

Svi vas komentarisu zbog finala! Prvo mesto milion dinara ,drugo 100000?! Zar je pobednik deset puta bolji od vicešampiona?!

(ponedeljak, 30. dec 2019, 21:36) - anonymous [neregistrovani]

Pristrasna voditeljka

Zamolio bih voditeljku gdjicu Gacin da se suzdrzi od svojih pohvala na račun takmicara koga preferira i da egzaltirano klice pogotovu sto uvek navija za pogrešnog iritira malo mnogo