Leto je možda prošlo, ali turisti i dalje ne silaze sa Srebrne planine

Kalendarski, leto je prošlo, ali turistička sezona na Kopaoniku ne jenjava. Zbog promenljivog vremena, trenutno je manje gostiju nego do pre nekoliko dana, ali su svi letnji sadržaji u funkciji.

Šetnje do Markovog kamena, Jarma, Belih stena ili Nebeskih stolica, krajem septembra na Kopaoniku, sigurno će vam prijati. Obeleženo je 60 kilometara pešačkih staza na nadmorskoj visini od 1.700 do 2.000 metara.

„Osim šetnje u prirodi, dakle možete da iznajmite sada već električne bicikle, sa kojima čak i početnici mogu da obilaze ovu prelepu planinu i da uživaju u sportskoj aktivnosti i rekreaciji“, kaže Milica Bajković iz Beograda.

„Mi smo na Kopaoniku, u saradnji sa opštinom Raška, Skijalištima Srbije i 'MK rizortom' organizovali jedan lep događaj, sportski izazov koji se organizuje svake godine. Ove godine je 7. put na Kopaoniku, a posetioci su imali priliku da se oprobaju u različitim radionicama, da učestvuju u potrazi za blagom, da se oprobaju u nekim treninzima“, navodi Nataša Janković iz Olimpijskog komiteta Srbije.

Na Srebrnoj planini, kako meštani okolnih sela nazivaju Kopaonik, lepi predeli Nacionalnog parka, jednostavno mame da ih otkrijete: vodopad Jelovarnik koji je na samo nekoliko kilometara udaljenosti od turističkog centra, Semetiško jezero i Pančićev vrh do koga se, od Doline sportova, stiže žičarom za sedam minuta vožnje.

„Letnju sezonu privodimo kraju, zadovoljni, izvanrednim odzivom domaćeg tržišta i sa skoro duplo više noćenja nego u istom periodu prošle godine. Gostima smo ponudili novi koncept odmora na planini. Obuhvatili smo više od 30 aktivnosti, izleti i sadržaji u prirodi. Poštovali smo visoke standarde, kad je reč o merama, prevenciji i zaštiti zdravlja zaposlenih i gostiju“, ističe turistička radnica Slađana Radić.

U turističkom centru „Sunčani vrhovi“ na Kopaoniku, kako ističu hotelijeri, biće i jesenje sezone. Zbog epidemije, prošlog leta, na ovoj planini, nije bilo stranih turista ali za narednu zimsku sezonu postoji veliko interesovanje gostiju iz inostranstva.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">