Čitaj mi!

Na Jahorini nas tokom leta očekuje hedonizam, odmor i turizam

Za letnju sezonu sprema se i Jahorina, posle zimske u kojoj je imala više od pola miliona gostiju i ostvarila svoj istorijski rekord. Šta su planovi i kako će goste privući kada snega nema za RTS je govorio Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra „Jahorina“.

– Od 1. jula zvanično otvaramo sezonu na Jahorini i nazvali smo je „Jahorina HOT“, što znači hedonizam, odmor i turizam. Imamo ponudu za sva čula naših gostiju. Pre svega, biće organizovan veliki broj događaja za porodice. Postoje atrakcije koje samo Jahorina trenutno ima u Evropi.

Tu mislim na Tauer, Lukster, Nautik džet, Baterflaj, Iks-rejser, Tjubing, jahanje konja, renta kvadrova, renta bicikala. Nešto što su turisti imali prilike da vide samo u Diznilendu ili Legolendu i tim velikim parkovima. Sada ih ima i Jahorina.

Ko uglavnom dolazi, da li su to stranci ili gosti iz regiona?

– Jahorina je Jugoslavija u malom. Gosti su iz tih zemalja: Hrvatske, Slovenije, Srbije, Makedonije, Crne Gore. Tu su i domaći gosti.

Iza vas najuspešnija zimska sezona u istoriji Jahorine. Koliko je bilo gostiju i kolika zarada je ostvarena?

– Imali smo 411.000 skijaša i 150.000 ne skijaša, znači preko pola miliona turista je bilo ove godine na planini. Što se tiče prihoda, imali smo 21 milion maraka prihoda, što je za 1.850 odsto više nego kada smo preuzeli upravljanje.

Svake godine organizujete razne akcije za najmlađe, tako je i ove godine. O čemu je reč?

– Želim da doprinesem da skijanje ne bude samo privilegija onih koji imaju novac, već da svako može da skija. I onda smo se fokusirali na decu. Sada je u toku akcija „Hiljadu skija za našu decu“ koju smo takođe pokrenuli.

Sve o toj akciji nalazi se na profilu Dejan Ljevnaić na Instagramu koji je jedna mala enciklopedija o skijanju. I tu mogu da apliciraju. Svako dete koje aplicira iz čitavog regiona, dobiće svoje prve skije. To je jedini uslov, da su skije prve. To je akcija na koju sam lično najviše ponosan.