Čitaj mi!

Letnja avantura na Kopaoniku – adrenalin daleko od očiju turista

Tokom leta na Kopaoniku je ponuda raznovrsna. Pored pešačenja u prirodi i panoramske vožnje žičarom ili gondolom, tu su i razni adrenalinski sadržaji. Jedan od njih je safari tura do mesta daleko od očiju turista, ali samo terenskim vozilima, kvadovima ili električnim biciklima.

Tridesetak minuta obuke dovoljno je da u rezervat Barsku Reku na zapadnoj padini Kopaonika krenu kvadom i vozači bez iskustva. Avantura na točkovima, posle oko sat vremena, prestaje ulaskom u prvu zonu zaštite Nacionalnog parka. Nastavlja se šetnjom sa iskusnim vodičem planinskim stazama od mrestilišta potočne pastrmke do uzgajališta evropskog jelena i divlje svinje.

„Ima pitomih delova i surovijih delova.Neki su skriveni, koje možda obični turisti nisu videli: : Kozije Stene, Banjski Vučak, Mala Gobelja", rekao je Dušan Bazić, vodič.

Avanturu vrednu pamćenja, upotpuniće i ručak u prirodi.

„Ovo je, u stvari, pravi deo kuvanja. Kada možete da budete u prirodi. Samo na drvima bez uglja, bez ičega, sve domaće, sve kako treba", istakao je Nenad Prokić, kuvar.

„Gosti vole i jedno i drugo, ali kada pričamo o aut dor aktivnostima i o izletima, generalno ljudi žele da probaju ono što je lokalno, pripremljeno na neki drugačiji način", istakao je Milorad Janković, glavni menađer hotela.

Na spisak planinskog letnjeg iskustva gosti mogu dodati i jahanje konja, branje lekovitog bilja...

„Potraga za tartufima, što je jako zanimljivo jer Kopaonik ima svoje tartufe i svoje pse tragače. Možete da berete u divljini sa našim kuvarima borovnice i pored toga sa njima da spremite palačinke ili pitu", rekla je Jelena Ninković, menadžerka hotela.

„Kombinacija luksuznih hotelskih sadržaja ali i uzbudljivih i raznovrsnih aktivnosti u prirodi je pun pogodak i nešto što se najviše traži", navela je Svetlana Kostić, direktorka marketinga i komunikacija.

Povratak karavana je preko kopaoničkih vrhova, a avantura se završava u suton: na Pančićevom vrhu uz zalazak Sunca ili na terasi hotela uz osveženje.