Čitaj mi!

Okolina Beograda nudi pregršt lepih mesta za letnji odmor

Veći deo leta stanovnici Beograda će provesti u gradu, a vikende ne moraju da provedu samo na Adi Ciganliji jer u blizini Beograda postoje mesta na kojima nema previše gužve, a priroda obećava prijatan odmor.

Beograd i leto – prva asocijacija je Ada Ciganlija. Ipak, lepih mesta za odmor ima i malo dalje od centra grada. Samo na teritoriji Surčina nalaze se tri lepa i dobro održavana izletišta. Nautičko selo u Boljevcima na obali Save, za one koji vole rečni ambijent je prava poslastica.

„Ovo je izletište na 35. kilometru reke Save, pre svega apartmani na vodi, 16 kućica. Ovde ljudi i te kako nađu osveženje u toku letnjih meseci. Ono što jeste mana, to je da kupanje nije dozvoljeno, ali na sreću ili žalost, mnogi se ovde kupaju na sopstvenu odgovornost i pronađu osveženje u reci Savi. Ono što je jako lepo je obližnja hladovina šume u samom izletištu. Tu je i biciklistička staza za sve one koji vole da provedu aktivan odmor. tu je teretana na otvorenom“, navodi Sanja Trojanović, direktorka Turističke organizacije Surčina.

Neretko, i turisti, putujući rekom, ovde zastanu. Nadležni tvrde da je poseta ove godine bolja nego prošle.

Tereni za odbojku i fudbal na pesku. I da niste sportski nastrojeni, tu su letnjikovci za pravi odmor i uživanje. Za svakog ponešto.

Nedaleko odatle stiže se do Bojčinske šume. Mesto je, reklo bi se, za avanturiste, sportiste i ljubitelje čistog vazduha.

Bečmensko jezero je pak prava oaza za ljubitelje sportskog ribolova. Za 800 dinara moguće je iznajmiti mesto, gde će vam se možda, ukoliko ste dovoljno iskusni, posrećiti. Ipak, ovde se moraju poštovati pravila tako da nijedna riba ne sme dabude povređena.

Osim ovih, u okolini Beograda mnogo je lepih predela pa i zaboravljenih izletišta.