Čitaj mi!

Ima 93 godine, ali i razlog da leti privezana uz avion

Jedna 93-godišnja baka upravo je završila svoju petu misiju u dobrotvorne svrhe. Ovog puta, njen neobičan potez, bio je, kako je rekla, inspirisan reklamom za čokoladice, a u pitanju je let „na avionu“.

Beti Bromidž iz Čeltenhema, u Glosterširu, izvela je uspešan let, dok je bila privezana za avion, a sve se odvijalo iznad aerodroma Rendkomb, blizu Sajrenstera. Na ovaj potez, i to ne po prvi put, odlučila se da bi skrenula pažnju na one kojima je potrebna humanitarna pomoć i pozvala na priloge kojima bi se dobrotvornoj organizaciji za palijativno zbrinjavanje u okviru koje je medicinski centar „Sju Rajder".

Gospođa Bromidž rekla je da joj je ideja da se podigne u nebo pala na pamet, dok je gledala reklamu za „kadberiz kranči bar" slatkiš.

„Želela sam ovo da uradim da bih sebi dokazala da mogu", rekla je žena koja je u desetoj deceniji života.

„Letenje na ovaj način, nije nešto o čemu sam razmišljala, ali sam želela da prikupim sredstva u dobrotvorne svrhe pa sam počela da razmatram stvari koje mogu da uradim. U mojim godinama ne mogu da trčim, pa sam tražila druge ideje i eto - letela sam kao u reklami...", rekla je.

Beti Bromidž, koja ima artritis i pejsmejker, prikuplja sredstva od 87. godine i već je obezbedila više od 23.000 funti za lokalne dobrotvorne organizacije.

Odlučila se na svoj najnoviji izazov kako bi prikupila novac za bolnicu, u znak zahvalnosti za brigu o njenoj snaji.

„Bolnica Sju Rajder pomaže mnogim ljudima. Brinuli su o mojoj snaji, i bili su tako ljubazni prema njoj. Oni su brinuli i o nekoliko mojih prijatelja tokom godina. Oni su prava dobrotvorna organizacija", rekla je vremešna dama i dodala da je srećna što u svojoj misiji ima podršku porodice, posebno snaje i unuka.

Rekla je da želi da inspiriše druge da „učine nešto dobro" i da se nada da će njena peta misija ostaviti trajan utisak.

„Mislim da svi treba da učinimo nešto dobro i da moramo da pomažemo jedni drugima - zato smo ovde. Ima mnogo ljubaznih ljudi i ako možemo da pomognemo komšiji i prijatelju onda bi trebalo. Uvek sam to pokušavala da radim jer sam tako vaspitana", zaključila je Bromidžova.