Čitaj mi!

Britanija, četka važnija od seksa

Analiza koju je sproveo „Vilkinson svord“ istraživala je higijenske navike širom Velike Britanije, otkrivajući mnoge zanimljivosti o rutini u održavanju higijene kod parova.

Čak 20 odsto ispitanika reklo je da bi radije imali partnera koji održava kupatilo čistim nego onog „koji se dobro ljubi“, dok bi svaki osmi čak više voleo partnera „koji se ponosi čistim kupatilom“ nego partnera „koji bi im pružao sjajan seks“.

Više od dve trećine ispitanih reklo je da bi partner koji drži kupatilo neurednim, narušio njihov odnos.

Od 500 parova koji su učestvovali u britanskoj anketi o higijenskim navikama i čistoće u kupatilu, dva od tri muškarca su priznala da ne počiste nokte nakon što ih seku, a 66 procenata žena zanemaruje nered nakon brijanja.

Samo dva od pet muškaraca svakodnevno peru intimne delove, iako se više muškaraca tušira svakog dana nego žena.

Jedan od 20 parova je čak priznao da deli četkice za zube ili brijače, uprkos činjenici da samo 29 odsto muškaraca (u poređenju sa 48 odsto žena) menja četkicu za zube svaka tri ili četiri meseca po preporuci stomatologa.

Viktorija Gudi, menadžer marketinga u „Vilkinson svordu“, kaže: „Sve više jurimo za poslom i održavanje higijene malo pada na listi prioriteta, mnogi bi trebalo da razmisle o poboljšanju svojih navika u kupatilu i da ulože više truda u brigu o sebi.“

Dodala je da je preispitivanje naših higijenskih navika očigledno važno, ne samo kada je u pitanju dobar osećaj i čistoće koja je „pola zdravlja“ već i zbog, kako je navela – privlačenja partnera.