Čitaj mi!

Kako da jesen stigne i na vaše nokte

Jesen je stigla, i vreme je da se, ako pratite manikir-trendove, oprostite od „letnjih boja za nokte“ i zamenite ih bojama i detaljima za koje inspiraciju možete naći u hladnijim danima koji dolaze.

Bez obzira na to da li volite regularni manikir, gelove ili lakove, nadogradnju ili plastične veštačke nokte, nalepnice, akril, vreme je da sa jarkih ružičastih, žutih, plavih nijansi, pređete u zagasitije zlatne jesenje tonove.

Izbor je veliki jer je poznato da je jesen prebogata bojama i motivima koji mogu da inspirišu.

Od klasične mat braon boje ili sjajne smeđe, preko narandžaste, sive, žute, u toplim ili hladnim nijansama, šta god izabrali pojedinačno ili u kombinaciji - nećete pogrešiti.

Možete se odlučiti i za malo drugačiji frenč metod - umesto bele i boje kože, kombinujte jesenje boje.

Od motiva možete izabrati jesenje cvetiće koje možete i sami, ako ste malo vešti crtati po nokatnoj ploči.

Tu je naravno i jesenje lišće. Ako Vam je komlikovano da ih crtate, iskoristite trik sa nalepnicama.

U obzir dolaze i zagasito zelena boja ali i boja četinara koji ostaju zeleni i u ovim svežijim danima.

Naravno, tamno bordo boja ne izlazi iz mode sa noktiju ni u jesenjim danima. Kao vrlo upečatljiva, dovoljna je i samostalna, dok sa drugim nežnijim nijansama možete eksperimentisati i kombinovati različite boje i motive za svaki nokat posebno.

Upečatljive su i ultra-sedefaste zlatne metal nijanse koje će rukama dati nezaboravan sjaj. Nemojte ih kombinovati sa drugim bojama niti iscrtanim detaljima, jer i ovde važi pravilo da je manje - više.

 

Motivi opalog lišća, jesenjeg sveća, kore drveta, ali i bundeve, žireva, kestenja.... sve se to može naći na vašim noktima ove jeseni, a iako niste majstor crtanja, probajte - možda probudite umetnika u sebi. U svakom slučaju, profesionalni saloni su uvek na raspolaganju.