Čitaj mi!

Koji je najbolji način za selidbe u inostranstvo

Promena mesta boravka svakako je zahtevan i neretko stresan proces, međutim ako je u pitanju selidba u inostranstvo izazov ovog poduhvata je još veći. Ukoliko je vaš način života takav da Vam ostavlja dovoljno vremena za planiranje i organizovanje procesa preseljenja uz praćenje odgovarajućeg redosleda koraka, moguće je izvedete selidbu sa manjim gubitkom živaca.

Uz današnje izazove, veća je verovatnoća da vremena i strpljenja za dodatne izazove nemate, tako da bi najbolji savet bio da angažujete profesionalnu agenciju za selidbe. 

Time ćete sačuvati dragoceno vreme, a stres svesti na minimum, i to ne nužno na štetu novčanika. 

Selidbe Beograd

Ukoliko menjate adresu u Beogradu, proces je donekle lakši. Papirologija je minimalna, dovoljno je da samo prijavite novo prebivalište, čime je i autmatski izvršena i odjava prethodnog prebivališta.

Takođe, sam proces selidbe u Beogradu je jednostavniji nego selidbe u inostranstvo, jer su destinacije bliže, a prijatelji i rodbina u mogućnosti da pomognu sa pakovanjem, odnošenjem i utovarivanjem nameštaja.

Naravno, ukoliko želite da i ta jednostavna selidba u Beogradu izgleda malo elegantnije, a da se nameštaj i svi predmeti od vrednosti bezbedno presele, obratite se pouzdanoj agenciji za selidbe.

Međunarodne selidbe

Kada su upitanju međunarodne selidbe, proces je dosta komplikovaniji. Najpre se morate informisati o neophodnim dokumentima koje zemlja u koju se selite zahteva.

Primera radi, ukoliko selite čitavu biblioteku, neophodno je da imate listu svih knjiga sa odgovarajućim ISBN brojevima.

Dalje, svi predmeti moraju biti adekvatno upakovani s obirom da prelaze duže putovanja. Vozilo kojim vrši međunarodna selidba mora biti adekvatno registrovano i pre svega pouzdano. Ne zaboravite da će Vam u novoj zemlji biti potrebna radna snaga koja će sav nameštaj uneti i po potrebi montirati.

Dakle, nije nemoguće da se u sopstvenoj režiji preselite u inostranstvo, ali je proces u mnogome prijatniji ukoliko se oslonite na profesionalnu agenciju. Imajte na umu da je uvek dobro, pre selidbe u inostranstvo, osloboditi se nepotrebnih stvari iz kuće kao npr starog nameštaja ili starih mobilnih telefona. Za to, možete pronaći firme koje se profesionalno bave skladištenjem nameštaja.

Prevoz klavira

Klaviri i drugi osetljivi i gabaritni predmeti zahtevaju posebnu brigu prilikom selidbe. Bilo da je u pitanju pianino ili koncertni klavir, savet je uvek isti - prepustite prevoz klavira stručnim licima.

Instrument se pre svega mora adekvatno zaštititi, a zatim uz odgovarajuću mehanizaciju utovariti u vozilo za selidbu. Isti prosec se ponavlja prilikom istovara na novoj adresi. Rizik je prevelik, a naknada prevoza zanemarljiva kada je u pitanju predmet takve vrednosti.