Čitaj mi!

Luksemburg - obećana zemlja mirnog sna, kvalitetnog života i dugog odmora

Smešten na tromeđi sa Francuskom, Belgijom i Nemačkom, Luksemburg, mala zemlja, ali ima mnogo toga da ponudi. Cenjena zbog svoje kosmopolitske atmosfere, visokog kvaliteta života i neverovatne prirode, to je mesto na koje građani sveta hrle zbog vrhunskog luksuznog načina života.

Kombinujući najbolje od tradicije i modernog, Luksemburg nudi dobar život. Moderne zgrade se spajaju sa zamkovima, netaknutom prirodom i modernim građevinama. Da ne spominjemo savremeni način života u zemlji i multikulturalnu populaciju, koji čine gostoljubivu, raznoliku i uzbudljivu domovinu. Sreća, zdravlje i prosperitet to je Luksemburg.

Istraživanja pokazuju da je prosečna plata u Luksemburgu je 5.000 evra, a više od 65 odsto ljudi ima svoj automobil. Sa 600 000 stanovnika, spada među najmanje zemlje Evrope,sa najvišim kvalitetom života.

Parametri koji se uzimaju u obzir prilikom rangiranja zemalja uključuju prosečan broj radnih sati na nedeljnom nivou, broj dana godišnjeg odmora, kvalitetan san stanovnika, osećaj sreće i dužinu života.

Po svim ovim kriterijumima Luksemburg se našao na samom vrhu liste zemalja za najbolji život.
U ovoj zemlji poslodavci nagrađuju zaposlene sa više godišnjih odmora što su starije životne dobi.

Radnici stariji od 55 godina u ovoj zemlji imaju u proseku 36 dana plaćenog godišnjeg odmora. Austrija i Danska, koje zauzimaju drugo i treće mesto, radnicima daju minimalno 25 dana plaćenog odmora na godišnjem nivou. SAD je na 87. mestu.