Čitaj mi!

Kakva sve iznenađenja nosi nova beogradska „Zimska bajka"

Poput svetskih metropola i Beograd dobija svoju Zimsku bajku. Do 17. januara Savski park pratiće praznične radosti koncertima, zanimljivim događajima, predstavama dečijih pozorišta i prazničnim filmovima. Festival su otvorili „Big bend" RTS-a, hor „Kolibri" i muzičke zvezde.

U poslednjem trenutku od pet magičnih zona koje vode ka Zimskoj bajci, odlučeno je da ih bude devet. Svaka ima svoju temu. Lavirint, klizalište i glavnu binu okružuju bele kućice kao mesto za predah.

„Od jelke najlepših želja preko klizališta Ledeno carstvo do glavne bine sa bogatim muzičkim programom, gastro kutaka, wine and dine zoni, od najboljih vina do najboljih pića i najbolje muzike za sve generacije, to je ono što ćete iskusiti u Zimskoj bajci u Beogradu na vodi narednih mesec dana", rekao je Marko Spalević iz „Zimske bajke".

Na glavnoj bini, osim najboljih dečijih horova i orkestara, atmosferi će doprineti i di-džejevi.

Omiljene pesme pevaće Bisera Veletanlić i Vasil Hadžimanov, Zvonko Bogdan, Lena Kovačević, „Frajle".

„Mislim da Beogradu savršeno prisaje jedan ovakav festival, koji ćemo mi, sa RTS Big-Bendom, svi solisti upotpuniti, da zvuči, a ne samo da izgleda kao u svetskim metropolama, kao u Njujorku recimo", istakla je pevačica Jelena Tomašević.

„Stvarno je falilo Beogradu, da ima neku oazu, gde mogu da dođu ljudi sa porodicom", izjavila je pevačica Tijana Bogićević.

Na glavnoj bini vikendom će nastupati dečija pozorišta, na velikom platnu gledaće se praznični filmovi u okviru prvog zimskog bioskopa na otvorenom. Nekoliko hiljada lampica na pet hektara oživeće pravu Zimsku bajku u centru Beograda.

Tokom zimskih dana ispred glavne bine biće upaljena vatra. Fali još samo sneg da upotpuni sve ono što će beogradska Zimska bajka doneti onima koji će praznike provesti u našem glavnom gradu. Ulaz je besplatan a pored festivalskog prostora nalazi se i parking za posetioce.