Čitaj mi!

Spajdermenu preti bojkot u Indiji nakon tvita pogrešnog Toma Holanda

Tom Holand izazvao je burnu reakciju korisnika društvenih mreža u Indiji kada je kritikovao indijskog premijera Narendru Modija. Mnogi pozivaju na bojkot nastavka franšize „Spajdermen“ iako je sporni tvit napisao istoričar, a ne glumac.

Tom Holand, istoričar sa nalogom na Tviteru @holland_tom, kritikovao je u tvitu indijskog premijera Narendru Modija nakon što je ogromni stadion za kriket poneo njegovo ime.

„Ogroman sam poštovalac skromnosti koju je Modi pokazao kada je najveći svetski stadion za kriket nazvao po sebi“, navodi se u tvitu.

Objava je izazvala ljutitu reakciju korisnika društvenih mreža u Indiji, gde su ljudi ovaj nalog pogrešno doveli u vezu sa nalogom drugog Toma Holanda – 24-godišnje britanske zvezde filmskog serijala Spajdermen, čiji je nalog na Tviteru @TomHolland1996.

Ubrzo je haštag #BoycottSpiderMan preplavio internet u zemlji sa 1,3 milijarde ljudi.

Glumac je ove nedelje bio aktivan na Tviteru, zadirkujući obožavaoce mogućim naslovima za najnoviji film u seriji.

Haštag #BoycottSpiderMan je tada dobio dodatnu snagu jer su se korisnici Tvitera rugali drugima zbog pogrešno usmerenog otrova.

Istoričar Tom Holand se kasnije izvinio tvitujući: „O, Bože, čini mi se da sam samostalno uništio izglede za sledećeg Spajdermena u Indiji. Trebalo je da znam da uz veliku moć dolazi i velika odgovornost“, rekao je, ponavljajući poznati citat iz Spajdermena.

Istoričar je dodao: „Da bih spasao 'Marvelovu' dobit u Indiji, priznajem da je Narendra Modi čovek ogromne poniznosti i da imenovanje najvećeg svetskog stadiona za kriket po njemu nije u suprotnosti sa skromnošću“.

Stadion sa 110.000 mesta u Ahmedabadu u državi Gujarat preimenovan je u sredu iz „Motere“ u „Narendra Modi“.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 26. feb 2021, 21:56) - Abre Dabre [neregistrovani]

Skromnost

Predlazem da se Vavilon i Aleksandrija preimenuju u Abre Dabre.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">