Čitaj mi!

„Lako je Raletu“, od večeras na Prvom programu RTS-a

Serija „Lako je Raletu“ srpska je verzija priče o porodičnim odnosima iz legendarnog sitkoma „Svi vole Rejmonda“. Scenaristkinja Tatjana Ilić kaže da je modernizacija bila neophodna pri adaptaciji, ali da nisu preterivali. Andrija Milošević, koji igra naslovnu ulogu, ističe da je Rale čovek velikog srca koji samo pokušava da održi mir u porodici.

Od večeras, radnim danima od 20 časova, na Prvom programu RTS-a, emitovaće se nova humoristička serija Lako je Raletu. U glavnoj ulozi je Andrija Milošević koji igra uspešnog sportskog novinara, koji vodi dinamičan život, trudeći se da bude, koliko je to moguće, i posvećen muž i uzoran otac i dobar sin i brat.

Ali, Rale – po prirodi nemaran i opušten – i nije od naročite pomoći svojoj ženi Ivani, pa svojim ponašanjem u porodični život unosi više pometnje nego sklada.

Serija Lako je Raletu nastala je prema kultnom američkom sitkomu iz devedesetih godina Svi vole Rejmonda.

Scenaristkinja Tatjana Ilić kaže da ju je poziv da piše adaptaciju poznate serije za naše tržište, obradovao i iznenadio.

„Nisam imala iskustva sa adaptacijama. Kada je komedija u pitanju, radila sam originalne formate, gledaoci RTS-a me znaju po seriji Ono kao ljubav“, navodi Ilićeva i dodaje da je produkcija ohrabrivala da izmašta stvari koje je želela, uz poštovanje pravila licence. 

Tatjana Ilić je autorka pilot epizode, ali su ubrzo uvedeni i drugi pisci.

Kuća „Vižn tim“ i RTS, kao televizija sa kojom se sarađivalo na ovom projektu, od početka su bili u kontaktu sa kolegama iz „Vornera“.

„Gledala sam Svi vole Rejmonda, ali nisam bila preterani fan serije“, priznaje Tatjana i dodaje da je tek kada je sa timom pisaca dobila scenario shvatila koliko je serija dobro napisana i koliko joj je dobra struktura. Ilićeva otkriva da su se trudili da unesu domaći humor, ali da ne remete tu strukturu.

Tim scenarista serije Svi vole Rejmonda činila su trojica muškaraca i jedna žena. Ne znajući to, Tatjana je odabrala trojicu kolega za svoj tim – Dušana Bulića, Dejana Ćirjakovića i Filipa Vujoševića.

„Cela serija napisana je iz muške vizure – Rale je sportski novinar“, istakla je Ilićeva.

Glumac Andrija Milošević naglašava da mentalitetski nemamo mnogo zajedničkog sa stanovništvom SAD, ali da će porodični odnosi na čitavoj planeti biti vrlo slični bez obzira na državu.

„Rale je naš čovek, jedan fini, duševan čovek velikog srca koji pokušava da pomiri sve međusobne antagonizme između članova njegove porodice“, opisuje Andrija.

Prema njegovim rečima, serija će osvojiti srca naših porodica jer je u pitanju komedija oko koje će se svi okupiti i sa rodošću je gledati.

Budući da je originalna serija iz devedesetih godina, neki aspekti morali su da budu modernizovani.

„Interneta ima, ali nismo hteli da insistiramo na tome, da preterujemo sa mobilnim telefonima. Hteli smo da serija u tom smislu ostane nežna, na neki način nostalgična“, zaključila je scenaristkinja Tatjana Ilić. 

broj komentara 3 pošalji komentar
(sreda, 01. feb 2023, 06:28) - Boban [neregistrovani]

Serija

Isforsirane scene plitak humor glumci pokusavaju da izvuku tekst od neubefljivosti i razbacanih radnji serije. Iritirajuce dogadjanje u kapeli na sahrani....nesto najdeilbnije i totalni promasaj pri tom za sahranu tesko glupiranje.....steta ima i smesnih sadrzaja ali potpuno neubedljivo ...

(utorak, 31. jan 2023, 21:15) - anonymous [neregistrovani]

Nista posebno

Ocekivala sam vise bas zbog Andrije. Ne drzi mi paznju.

(ponedeljak, 30. jan 2023, 19:42) - anonymous [neregistrovani]

Lako je raletu

Lepa je serija. Prelepa je jer tamo glumi
glumac andrija milosevic.