Čitaj mi!

Objavljena pesma „Ponoć“ Željka Joksimovića iz filma „Toma“

Pesmu „Ponoć“, koja svima zvuči poznato, a niko ne zna gde da je pronađe, ljudi sada mogu slobodno i do mile volje da slušaju jer je tačno u ponoć objavljena na „Jutjubu“. Njen autor Željko Joksimović kaže da je ona omaž velikanima jugoslovenske muzike.

„Negde na početku snimanja, Bjelogrlić mi je tražio da napišem pesmu, odnosno duet Tome i Silvane koji nikad nisu snimili. Tražio je da zvuči onako ‘staro', a da bude novo i da naravno bude hit“, objašnjava kompozitor i producent filma Toma, Željko Joksimović, kako je nastala magična pesma Ponoć, koja je simbolično objavljena tačno u ponoć na Jutjub kanalu „Minakord“ produkcije.

Iako je publika mogla da čuje samo delove ove pesme tokom pretpremijernih prikazivanja filma Toma na festivalima u Sarajevu i Nišu, već nedeljama vlada veliko interesovanje za numeru koja „svima zvuči poznato, a ne mogu nigde da je pronađu“.

„Kada sam počeo da komponujem, u glavi sam imao refren, ali sam ipak dugo razmišljao ko bi mogao da napiše ostatak teksta. I na pamet mi je pao u tom trenutku samo Tozovac, imajući u vidu da je on i pisao za Silvanu. Zahvaljujući Mimi, Tozovčevoj supruzi, za dva sata usred korone, preko telefona smo zajednički završili ovu pesmu, baš onako kako verujem da bi je doneo i sam Toma“, prisetio se Joksimović.

Žao mu je, kaže, što Tozovac nije sad sa nama da čuje ovu pesmu i da uživa u filmu.

„Želim da verujem da su i pesma i film naš poklon i naklon vrsnim umetnicima poput Tome i Tozovca, koji su nas zadužili svojom umetnošću i inspirisali nas na ovakvu muziku“, istakao je Joksimović.

Pesmu Ponoć komponovao je Željko Joksimović zajedno sa Tozovcem. Zajedničkim snagama uradili su i tekst, dok je aranžman uradio Željko Joksimović, a odsvirao orkestar Ace Sofronijevića.

Premijera filma Toma očekuje nas u Beogradu 15. septembra, a već narednog dana počinje bioskopska distribucija širom zemlje.  

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 26. sep 2021, 10:21) - anonymous [neregistrovani]

Da bude pošteno

Mimi dati sve što joj pripada a vezano za autorsko pravo.

(ponedeljak, 13. sep 2021, 19:56) - Zaječarac [neregistrovani]

Slično

Pesma veoma slična pesmi koju je napisao za Brenu "Ne bih ja bila ja" ali zbog filma, ovo će biti hit.