Čitaj mi!

Prvi album Aleksandra Sedlara: Inspiraciju nalazim svuda, pa i u prljavim pikslama

Iako se već dugo bavi muzikom, Aleksandar Sedlar tek sada je izdao svoj prvi album „Sale i sedlari“, a talentovani kompozitor i muzičar kaže da je bio potreban proces traganja i lutanja po raznim stilovima.

„Potrajalo je malo, ali je na kraju ispalo kako treba. Uvek sam radio neke druge stvari i to svoje sam stavljao na zadnje mesto. Sad sam rekao ajde konačno da izađe tih prvih 12 pesama da bih mogao da nastavim dalje. Zadovoljan sam kako je ispalo“, kaže Sedlar.

Sklon eksperimentisanju, tekstovi većine pesama su šaljivi, svaki od njih ima neki obrt, poneku poganu reč koje su u kontekstu pesama, kako kaže, nezamenjive.

Prema njegovim rečima, album je pre svega iskren, jer se trudio da ostane dosledan sebi.

U svojoj bogatoj karijeri sarađivao je sa brojnim velikim imenima, poput Zdravka Čolića, Željka Joksimovića, Nemanje Radulovića...

„Kad čovek voli ono što radi onda to samo od sebe ide. Inspiraciju možete da pronađete u bilo čemu. Ja sam je našao čak u prljavim pikslama, zbog mog oca koji ih je stalno čistio. Ako je čovek dovoljno otvoren i maštovit od svačega može da napravi nešto“, ističe Sedlar.

broj komentara 0 pošalji komentar