Koncert podrške „Akademiji“

Jedan od vidova protivljenja zatvaranju kultnog beogradskog andergraund kluba „Akademija“ biće „Veliki koncert podrške“ 21. januara, kao i nastup ska sastava „Samostalni referenti“ sa gostima, dan kasnije.

Beogradski klub „Akademija" kojem preti zatvaranje posle sudske odluke o iseljenju, najavio je održavanje „Velikog koncerta podrške 'Akademiji'" 21. januara.

Kako je najavljeno, u „Akademijinom" Velikom klubu uz besplatan ulaz za posetioce nastupiće alternativni sastavi „Kazna za uši", „Filjo di putana" (Figlio di puttana) i „Ventolin", a u Malom klubu „Organik toj" (Organic Toy) od ponoći sledi „Kilimandžaro žurka podrške", uz nastup di-džej kolektiva „Senjores fankiz" (Senores Funkees) i dua „Bit manijaks" (Beat Maniacs).

U Velikom klubu 22. januara „svoj doprinos za očuvanje 'Akademije'" daće ska sastav „Samostalni referenti" čiji će gosti biti lazarevački „King kalipso saund sistem" (King Calypso Sound System) i di-džej Omla.

Podršku „Akademiji", između ostalih, dali su muzičari Grant Hart, Rambo Amadeus, Dušan Kojić-Koja, Zoran Kostić-Cane i Zoran Marinković, kao i slikar Uroš Đurić, a u toku je potpisivanje peticije za očuvanje kluba u njegovim prostorijama.

Firma „Sens art" je pre nekoliko godina zakupila prostorije u Rajićevoj 10, ali joj je nedavno sudskom presudom, po tužbi Fakulteta likovnih umetnosti, naloženo da se odatle iseli.

broj komentara 0 pošalji komentar