„Portished“ na „Egzitu“

Član „svetog trojstva“ trip-hopa, bristolski sastav „Portished“, nastupiće na ovogodišnjem „Egzitu“. Datum koncerta još uvek nije objavljen.

Britanski trip-hop sastav „Portished" (Portishead) nastupiće na festivalu „Egzit" (Exit), koji će biti održan na Petrovaradinskoj tvrđavi od 7. do 10. jula.

Najavljujući dolazak „Portisheda", „Egzit" u današnjem saopštenju nije naveo kog datuma nastupa sastav iz Bristola, ali je izvesno da to neće biti 9. jula, pošto tada idu na festival "Pohoda" u Slovačkoj.

„Posle Trikijevog nastupa na 'Egzitu' 2003. godine i 'Masiv atek' (Massive Attack) prošle godine u Beogradu, jedino 'Portished' preostaje da publika u Srbiji zaokruži sveto trojstvo trip-hopa, muzičkog žanra čija melanholija je na Balkanu devedesetih možda isuviše dobro prepoznata i shvaćena", navodi se u saopštenju.

„Portished", producenta i multiinstrumentaliste Džefa Baroua, gitariste Adrijana Atlija i pevačice Bet Gibons, pročuo se prvim albumom "Dummy" (1994) i hitovima Glory Box i Sour Times.

Singlom All Mine, 1997. godine, najavljuju novi album Portishead, a posle živog albuma snimljenog sa Njujorškom filharmonijom povlače se u „hibernaciju" koja je trajala sve do 2008. godine.

„Malo kom bendu pođe za rukom da posle deset godina objavi povratnički album koji će zavoleti i kritika i publika. 'Portished' je u aprilu 2008. objavio treći album nazvan jednostavno Third, najavljen singlom Machine Gun, navodi „Egzit".

Decembra 2009. godine, na Međunarodni dan ljudskih prava „Portished" je objavio pesmu Chase the Tear, dostupnu na njihovom sajtu, u cilju skupljanja novca za organizaciju „Amnesti internešenal" (Amnesty International).

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 22. jan 2011, 05:03) - anonymous [neregistrovani]

bravo

Bravo bravo :)