Cenzura zbog kritike „savršenog“

Energična pop pevačica Pink u novom singlu sa albuma "Greatest hits.. so far" skreće pažnju na uticaj koji na tinejdžere imaju nametnuti modeli „savršenog“. Spot koji prati pesmu izazvao je dosta polemike, negde je cenzurisan, a pevačica ističe da se ignorisanjem problema ne dolazi do rešenja.

Još se nije slegla prašina nakon objavljivanja spota Raise your glass, a Pink je već snimila novi, ništa manje kontroverzan video za pesmu Fu..in' Perfect. Numera se nalazi na poslednjem albumu "Greatest hits.. so far" poznate pevačice.

Video je već izazvao dosta polemike zbog eksplicitnog sadržaja - tema spota je život mladih ljudi danas, i uticaj koji na tinejdžere imaju nametnuti modeli „savršenog" u društvu i medijima.

Glavna junakinja, koju glumi Tina Mejdžorino je tinejdžerka koja, kao i svi mladi ljudi, pokušava i ne uspeva da se uklopi u društveni standard „perfekcije", što, kako Pink navodi u saopštenju, dovodi do razočaranja, gubitka vere u sebe, depresije - i sve češćih simptoma kao što su samopovređivanje i samoubistvo.

„To je veliki problem, i nešto o čemu bi trebalo da razgovaramo. Možete da odlučite da ignorišete problem, i da samim tim ignorišete ovaj video, ali to neće učiniti da problem nestane", objasnila je Pink koja se i sama pojavljuje u spotu sa očiglednim trudničkim stomačićem.

Spot za Fu..in' Perfect je na većini uobičajenih video portala i dalje „zaključan", a u nekim regionima, kao što je Australija, emituje se cenzurisana verzija.

broj komentara 0 pošalji komentar