Tajna crvene haljine Džulije Roberts u filmu „Zgodna žena“

Pošto je zavela Edvarda Luisa, odnosno Ričarda Gira, u filmu „Zgodna žena“, Vivijan Vard, odnosno Džulija Roberts, našla se usred romanse sa milionerom. Mlada žena, koja otkriva visoko društvo, dobija raskošnu crvenu večernju haljinu i uz nju dijamantsku ogrlicu.

Golih ramena, slatkog dekoltea i ukrasa vezanih na kukovima. Taj blistavo crveni komad odeće pretvara prostitutku u pravu damu, koja izlazi sa milionerom u operu.

Večernju haljinu dizajnirala je Merlin Vans. Nominovana je za nagradu Bafta zbog svojih kreacija za haljine u filmu Zgodna žena.

Još jedna haljina obeležila je film. Mini haljina sa kopčom na stomaku. 

„Kada upozna lik Ričarda Gira – uredan, elegantan, sve je na njemu minimalističko – onda je logično da i odeća Džulije Roberts u filmu treba da prati taj stil“, istakla je kreatorka i kostimografkinja Merlin Vans.

„Crvena haljina naglašava finoću siluete. Lepršava, privlačna, neverovatno seksi, bez gubitka trunke elegancije... Sva pažnja je usredsređena na Vivijan, koju sada gledamo sa divljenjem, prezira više nema“, dodaje kreatorka.

Tokom procesa kreiranja kostima, produkcijski studio tražio je od kostimografkinje Merlin Vans da haljina koju će nositi Vivijan u operi bude crna.

Ali kostimografkinja je uspela da ubedi tim da haljina bude u crvenoj boji.

I upravo ta haljina doprinela je da ova romantična komedija postane legendarna.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">