Čitaj mi!

Milano ponovo grad dizajna – počeo jesenji "Fuorisalone"

Proslavljanje kreativnosti i dizajna napokon se vraća u Milano. Tokom 13 dana manifestacije "Fuorisalone" biće održano više od 400 događaja.

Nakon što je tradicionalna Nedelja dizajna otkazana zbog epidemije te prebačena na internet, od danas, pa sve do 10. oktobra, kreativnost i dizajn ipak se vraćaju u svom uobičajenom obliku i uz digitalnu formulu poput upravo završene Milanske nedelje mode.

Na programu je više od 400 dešavanja: prezentacija, instalacija, susreta važnih imena industrijske mode, 300 brendova, 600 dizajnera koji će se predstaviti publici koja broji oko 70.000 ljudi.

Pored uobičajenih "Brera Design Days" koji su se u protekle četiri godine na jesen predstavljali međunarodnoj publici, tu su danas i "Fuorisalone Digital", Fuorisalone TV, kao i novi kanali Fuorisalone China i Fuorisalone Japan.

Predviđene su i gratis posete Muzeju italijanskog dizajna čiji je predsednik poznati arhitekta Stefano Boeri.

Kvartovi u Milanu poznati kao dizajnerski, od Brere do čuvene ulice Via Tortona, zatim Pjaca Gae Aulenti, ali i oni posvećeni mladim dizajnerima kao "Isola Design" i "In/Bovisa", te najnoviji kvart Fil aptaun koji je u izgradnji na lokaciji nekadašnjeg Ekspo centra nude zanimljiva dešavanja uz nezabolizne posete galerijama poput Nilufar i Rozana Orlandi.

Polako i oprezno Milano se otvara kulturnim dešavanjima koja su ga učinila prestonicom mode i dizajna u svetu.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">