Pogledajte Oskarom nagrađeni film Kobija Brajanta

Košarkaš Kobi Brajant koji je tragično stradao u helikopterskoj nesreći, osvojio je Oskara 2018. za kratki animirani film „Draga košarko“.

Petostruki NBA šampion osvojio je Oskara za animirani film „Draga košarko", koji je napravio zajedno sa nekadašnjim „Diznijevim” animatorom Glenom Kinom.

Za najveće priznanje koje dodeljuje Američka akademija filmskih umetnosti Brajant je zaslužan zbog poeme koje je objavio u na portalu Plejers Tribjun novembra 2015. originalnog naziva Dear basketball i tako najavio odlazak u penziju na kraju sezone 2015/2016.

„Crna mamba” je igračku karijeru završio 16. aprila 2016. godine, da bi nedavno „Lejkersi” povukli iz upotrebe oba broja koja je on nosio na dresu tokom dvadesetogodišnje NBA karijere (8 i 24).

Idejni tvorac filma je čuveni „Diznijev" animator Glen Kin, poznat po radu na crtanim filmovima Lepotica i zver, Tarzan, Pokahontas i animiranoj seriji Zvezdane staze, dok je muziku za ovaj šestominutni film komponovao Džon Vilijams, koji je pet puta osvajao prestižnu statuu radeći muziku između ostalog i za filmove Ratovi zvezda i Memoari jedne Gejše.

„Ovo je izvan granica mašte", napisao je Brajant na Tviteru nakon što je saznao da je među nominovanima za prestižno priznanje Američke akademije filmskih umetnosti.

Brajant je poginuo u helikopterskoj nesreći. 

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 27. jan 2020, 10:28) - Daniel Vlkov [neregistrovani]

Saucesce porodici

Saucesce porodici Brajant. Posebno mi je zao devojcice. Secam jos pre 20 godina sam nocu gledao prenos sa Kobijem. Crtic je lep sa kreativnom muzikom poznatog Dzona Vilijamsa.

(ponedeljak, 27. jan 2020, 10:14) - anonymous [neregistrovani]

Pokoj mu dusi

Al vec odavno ni Oskari nisu sto su bili.