Holivudska afera "Indeks" - glumica priznala da je platila za upis na fakultet

Američka glumica Lori Lohlin (55) i njen suprug, modni kreator Mosimo Đanuli (56), priznali su da su učestvovali u davanju mita kako bi njihove dve ćerke upisali na Univerzitet u Južnoj Kaliforniji.

Poznati bračni par je, kako je navedeno iz tužilaštva, platio mito od ukupno pola miliona dolara kako bi svoje ćerke upisao na univerzitet i to kao članice veslačkog tima. 

U slučaju da sud odobri sporazum kojim se krivica priznaje, Lohlinova će dobiti zatvorsku kaznu u trajanju od dva meseca, dok će Đanuli iza rešetaka provesti pet meseci, prenosi Si-En-En.

Osim zatvorske kazne, sleduje im novčana kazna i društveno koristan rad. Njih dvoje će takođe, posle puštanja na slobodu, jedno vreme  biti pod nadzorom.

Inače, sve do sada, tokom više od godinu dana, Lohlinova, najpoznatija po ulozi Beki u sitkomu Puna kuća, i njen suprug Đanuli, uporno su se izjašnjavali da nisu krivi.

Osim ovog para, afera je zapažena i po glumici poznatoj po ulozi u seriji Očajne domaćice Felisiti Hafman. Prošle godine, zbog umešanosti u skandal sa korupcijom na koledžima, osuđena je na sudu u Bostonu, na 14 dana zatvora.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 22. maj 2020, 09:50) - anonymous [neregistrovani]

e sad...

a ovi sto primise novac?...oni nisu krivi ?