Bivša zamenica ukrajinskog ministra objavila rat „muškim političkim prostitutkama“

Otpuštena zamenica ukrajinskog ministra infrastrukture objavila je video u kupaćem kostimu kojim najavuje osnivanje sopstvene stranke koja će se boriti protiv „muških političkih prostitutki“ na vlasti.

Bivša zamenica ministra, Aleksandra Klitina, pojavila se posle prošlogodišnjeg skandaloznog otkaza i najavila da se ponovo vraća u politiku da bi se borila protiv korupcije, ali je izgledom zasenila svoju političku poruku.

Tridesetsedmogodišnja bivša vladina zvaničnica najavila je u video poruci na Jutjubu, osnivanje stranke koja će se zvati „Ukrajina protiv korupcije“.

Klitina se pojavila u kupaćem kostimu ili prilično upečatljivoj haljini i oštro osula paljbu po muškarcima koji trenutno vladaju Ukrajinom.

„Odlučila sam da se borim za istinu, jer ovi idioti u pantalonama su beskorisni", tvrdi bivša zamenica ministra i obećava da će se njena stranka „konačno izboriti sa tim muškim političkim prostitutkama“.

„Misle da ako imaju nešto u gaćama, da je to dovoljno da budu uspešni i da mogu da maltretiraju žene. Ali žene su sto puta pametnije i sto puta poštenije od vas“, poručila je.

Međutim, sudeći po komentarima ispod video-snimka, ljude je više zanimao njen izgled nego politička poruka. Mnogi su rekli kako nisu razumeli ni reč od onoga što je rekla, jer im je slika potpuno odvukla pažnju.

Aleksandra Klitina se osvrnula i na razloge zašto je otpuštena sa mesta zamenika ministra infrastrukture u novembru prošle godine, tvrdeći da je njen šef, Vladislav Krikli, proganja samo zato što je sprečavala lopovluk u ministarstvu.

Otkazu su, inače, prethodila dva snimka koja su procurela u ukrajinske medije. U prvom, snimljeni su poslanici vladajuće stranke predsednika Vlodimira Zelenskog kako komentarišu da je Klitina do svog visokog položaja stigla kroz spavaću sobu. U drugom incidentu bila je žrtva šaljivdžije koji ju je snimio skrivenom kamerom kako tvrdi da je njen šef korumpiran i da će ona postati mnogo bolji ministar infrastrukture od njega.

Široko rasprostranjena korupcija glavni je kamen spoticanja u razvoju Ukrajine poslednjih decenija. Svaki predsednik, uključujući Zelenskog, obećao je da će je iskoreniti, ali do sada izgleda, nije postigao značajnije rezultate.

broj komentara 7 pošalji komentar
(subota, 04. jul 2020, 09:50) - anonymous Pero iz Svedske [neregistrovani]

Naj prijatelskiji !!

Dragi Ukrajinci,,naj prijatalski vam preporucujem,,Ujedinitese sa majkom Rusijom....Pero

(četvrtak, 02. jul 2020, 06:31) - Lemi [neregistrovani]

Istina

Menjam je za našeg Tita.

(četvrtak, 02. jul 2020, 01:04) - Vaske [neregistrovani]

ovaj...

....ja se izvinjavam...ali lice nikako da joj zapamtim....

(sreda, 01. jul 2020, 16:46) - anonymous [neregistrovani]

100 puta

Eh...baš 100 puta pametnije...a i poštenije....

(sreda, 01. jul 2020, 14:38) - anonymous [neregistrovani]

Re: Rekao bih...

E Stanojko, Stanojko ...
Ako je dotična dama gradila "karijeru" kroz spavaću sobu - to nije sramota za nju, već za one u pantalonama koji su je u spavaćoj sobi nagrađivali karijerom. a mislili da se ona oduševljava nečim što kobajagi imaju u gaćama.
Seksualno-politički nesporazum.
A u stvari i ti u pantalonama - i oni su jedan drugome poklanjali karijeru u spavaćoj sobi. Ali to je normalna, rutinska stvar, uobičajeni službeni postupak da "pantalonaši" u spavaćim sobama, uzajamno ili na "kolektivnim sastancima" razmatraju i rešavaju pitanja karijere.
E - ako se kojim slučajem tu ubaci neka suknja, onda "patrijarhalno vaspitanje" nalaže da bude oljagana za sva vremena.

(sreda, 01. jul 2020, 10:58) - stanojko [neregistrovani]

Rekao bih...

Ona je u pravu ali nije morala da se tako obuce da bi to rekla...Ovako svako ce pomisliti da je gradila karijeru kroz spavace sobe kao sto stoji u onom izvestaju! Ovaj svet je poprilicno.....prljav!

(sreda, 01. jul 2020, 09:32) - anonymous [neregistrovani]

Sta reci?

Jadni Ukrajinci sa svojim politicarima.