Dvejn Džonson ponovo na vrhu Forbsove liste najplaćenijih glumaca

Na vruhu liste najplaćenijih glumaca na svetu u 2020. godini koju časopis „Forbs“ objavljuje u avgustu svake godine, ponovo se našao Dvejn Džonson, a prva dva pratioca su mu Rajan Rejnolds i Mark Volberg.

Ovogodišnjih deset najplaćenijih glumaca ukupno je zaradilo 545,5 miliona dolara, a više od četvrtine ove sume isplatio im je „Netfliks“. Divovska striming platforma je u stvari isplatila 140,5 miliona dolara glumcima koji drže prvih šest mesta na „Forbsovoj“ listi.

Dvejn Džonson je drugu godinu za redom na vrhu liste sa zaradom od 87,56 miliona dolara, a za ulogu Interpolovog agenta koji proganja kradljivce umetnina u novom „Netfliksovom“ filmu, dobio je honorar od 23,5 miliona.

Rajan Rejnolds, Mark Volberg, Ben Aflek i Vin Dizel su od „Netfliksa“ ukupno zaradili 85 miliona dolara.

Uticaj streaming kompanija dobija na ubrzanju. Očekuje se da će „Netfliks“, koji je na vodeće glumce u Holivudu potrošio više od bilo kog pojedinačnog studija, ove godine uložiti više od 17 milijardi dolara u nove sadržaje.

Epl TV + navodno planira da baci više od 30 miliona dolara kako bi privoleo Rajana Rejnoldsa za novi božićni film, a „Amazon“ šestom sa Forbsove liste, bolivudskoj zvezdi Akšaju Kumaru, nudi 10 miliona za ulogu u predstojećoj televizijskoj seriji.

broj komentara 6 pošalji komentar
(četvrtak, 13. avg 2020, 07:09) - anonymous [neregistrovani]

Hmmm, glumac

Kad vidim one klovnove što ih nazivaju rvačima i šampionima u kojekakvim "ligama" a on je tamo bio "najusplešniji" dovoljno mi govori i o njemu i njegovim filmovima i glumi i njegovoj publici.

(sreda, 12. avg 2020, 13:47) - anonymous [neregistrovani]

Ovde se priča o glumcima, ne o filmovima

Glumac nije odgovoran za to što je neki film (ili scenario) očajan. I to što mladi i dalje vole mišićave opet nije problem glumaca. Dvejnu Džonsonu se mora priznati prvo da je neuporedivo bolji glumac od svih prethodnih snagatora zajedno. A ne sme se zaboraviti da je, već kao zvezda "rvanja" na filmu počeo skromnije od svih ostalih - pozajmio je svoje lice za groznu kompjutersku karikaturu Kralja škorpiona (inače, trebalo je da ima pravu ulogu, ali su to izbacili), u drugom delu filma Mumija. Dakle, iako je bio već poznat i dobro zarađivao, počeo je ispod dna. I potom vredno radio da bi došao do današnjeg statusa, moći i bogatstva. I Mark Valberg (meni sve antipatičniji) na film je prešao kao već poznata muzička zvezda (član planetarno popularne grupe New Kids on the Block, a potom i samostalno, kao Marky Mark). Može neko da se žali da su oni imali i puno sreće, ali pre svega su radili i radili. Kao što je i Vil Smit godinama trpeo svakakve komentare i ponižavanja i pre i tokom Princa sa Bel Era, da bi se onda "odjednom" proslavio i u muzici i na filmu.

A onda imate klince bez mozga koji se pojave u jednom filmu o vampirima ili nekoj glupavoj seriji i odmah su "zvezde".

(sreda, 12. avg 2020, 13:01) - Wagabundo [neregistrovani]

Pad

Ja pao sa merdevina sa pola metra visine i iščašio sam zglob.
U filmu padaju njih dvojica sa 20 metara usput se tuku do zemlje i padaju na noge i nastavljaji istom žestinom da se tuku.

(sreda, 12. avg 2020, 11:21) - lela [neregistrovani]

Dok god ima naivnih gledalaca bice i para

Svarcneger i Stelone su otisli, Dvejn Dzonson je dosao. Holivudska misicna cirkusijada se nastavlja...

(sreda, 12. avg 2020, 11:16) - milan T. [neregistrovani]

Glupi americki filmovi sa istovetnim sadrzajem

U zadnje vreme ne mozes da pogledas americki film bez hiljade mrtvih, agresivnosti do beskraja, automobila koji lete pa i letecih ljudi. Totalno glupi filmovi koji zaglupljuju pogotovo mladje ljude...

(sreda, 12. avg 2020, 10:30) - anonymous [neregistrovani]

Vidi se gde smo kulturološki stigli

Planetarno je vidljiva kriza kvaliteta koja se ogleda i na filmu i u muzici. Škart glumci i totalni kič preovladavaju.