Čitaj mi!

Bila je plesačica, zbog špageta je počela da baca disk, a sada je olimpijska prvakinja

Pre nego što je postala olimpijska šampionka u bacanju diska, Valeri Alman je bila plesačica, a o svojoj sadašnjoj sportskoj disciplini nije ni razmišljala sve dok nije došla sudbinska večera sa pastom na meniju.

Sanjala je da bude plesačica i proputovala je SAD uzduž i popreko sa TV emisijom So You Think You Can Dance.

U školi je trener primetio da ima građu za atletiku, pa je počela da trenira, ali nikako nije mogla da pronađe disciplinu za sebe.

Sve dok jednog dana ekipa bacača u njenoj školi nije organizovala tradicionalnu večeru sa pastom, na koju su pozvani svi koji bi se isprobali u toj disciplini.

„Začudo, hrana mi je bila podsticaj“, kaže Almanova. Kada je prvi put probala da baci disk otkrila je da je vrlo slično plesu.

„Mislim da je bacanje diska u stvari ples od nekoliko sekundi koji radiš stotinama puta. Ali stvarno mislim da je ples. To je poezija, balans, gracioznost i snaga“, rekla je zlatna olimpijka, koja je sa trona skinula dvostruku osvajačicu i legendu te discipline Hrvaticu Sandru Perković.

Kako je rekla medijima ove nedelje, iskustvo plesanja joj je mnogo pomoglo.

„Postoji taj baletski pokret koji mi je mnogo pomogao dok sam počinjala i zbog čega mi je ovo postala strast. Veoma je izazovno da zadržite tečne pokrete kad vas udari adrenalin“, istakla je Almanova.

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 03. avg 2021, 10:21) - anonymous [neregistrovani]

Kvarc?

Žena je osvojila zlatnu medalju na olimpijadi, a čovek piše o veštačkom potamnjivanju kože. E, najbolja na svetu u jednoj sportskoj disciplini, pa i da je zelena.

(utorak, 03. avg 2021, 08:53) - anonymous [neregistrovani]

Kvarc

Izgleda da vise nema nijedne zene koja se ne kvarcuje pre nego sto se slika.