Čitaj mi!

Kim Džong Un ima troje dece – sina, ćerku i još jedno dete nepoznatog pola

Severnokorejski lider Kim Džong Un je otac troje dece, ali se samo ćerka Džu-aje pojavljuje u javnosti. Prvo Kimovo dete je sin, ćerka je srednje, a veruje se da ima i treće kom pol nije poznat, navodi se u izveštaju južnokorejske Nacionalne obaveštajne službe koji je čitan u parlamentu u Seulu.

Uprkos tome što se veruje da ima troje dece, sve do prošle godine, kada se u javnosti prvi put pojavila ćerka Džu-aje, nije zasigurno potvrđeno njihovo postojanje.

Kim je navodno venčan bivšom pevačicom Ri Sol Džu još od 2009. godine, a prema navodima izveštaja sa njom je dobio troje dece 2010, 2013. i 2017. godine.

Prošlog novembra Kim je prvi put javnosti predstavio ćerku Džu-aje, njegovo navodno drugo dete, kada je sa njom šetao obilazeći vojnu bazu i gledao lansiranje interkontinentalne balističke rakete.

Korejska centralna novinska agencija objavila je fotografiju Kima, a u opisu navela da je lider pratio lansiranje sa svojom voljenom ćerkom i suprugom.

Džu-aje se manje od dve nedelje kasnije ponovo pojavila u javnosti, dok je sa ocem obišla vojnike na tajnoj lokaciji.

Kim, sin bivšeg lidera Kim Džong Ila, treći je lider Severne Koreje i na vlasti je od 2011. godine. Pošto još javno nije imenovao naslednika, veruje se da je pojavljivanje ćerke nekoliko puta u javnosti mogući signal da je Kim odabrao baš Džu-aje kao svoju naslednicu.

Detalji o privatnom životu severnokorejskog lidera veoma su kontrolisani i vrlo malo se pouzdano zna o njegovoj porodici.